Сега четете
Депутатите обсъждат изискване за зелен сертификат или тест за достъп до НС

Депутатите обсъждат изискване за зелен сертификат или тест за достъп до НС

Депутатите се събират след кратката си коледна ваканция. В началото на зимната сесия на Народното събрание парламентарните групи ще обявят в декларации приоритетите си за новия политически сезон.

Народното събрание открива новия си политически сезон, в който ключово ще бъде приемането на държавния бюджет за 2022 година. Прогнозата на управляващите е това да се случи до края на месец февруари.

В първия работен ден за новата година представители на парламентарните групи ще очертаят в декларации водещите си политически заявки и законодателни инициативи.

Започва и работата на постоянните парламентарни комисии.

Днес в пленарната зала депутатите ще дебатират проекта на решение, внесен от „Демократична България“, в който се предвижда достъпът до сградата на Народното събрание за народните представители, служителите и представителите на медиите да става със зелен сертификат или с бърз антигенен тест, който да се прави на входа на сградата. Предлага се тестовете да са безплатни и да се покриват от бюджета на парламента.

В дневния ден е включено и гласуване на решението на „Възраждане“ за създаване на временна анкетна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства за въведените в страната противоепидемични мерки срещу Covid-19.

Вижте и

В седмичната програма на новата пленарна сесия се предвижда изслушване на вътрешния министър Бойко Рашков като точка първа за четвъртък, а в петък ще се проведе блиц контрол и редовен парламентарен контрол. Съгласно новия правилник на 47-ото НС блиц контролът на премиера и неговите заместници ще се провежда всеки първи петък на месеца от 9 ч.

В правната комисия днес депутатите ще зададат актуални въпроси към съдебния министър Надежда Йорданова.

В комисията за електронното управление визията си за неговото развитие ще представи ресорният министър Божидар Божанов.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре