Сега четете
Проф. Огнян Герджиков: Слави Трифонов и Бойко Борисов са един типаж

Проф. Огнян Герджиков: Слави Трифонов и Бойко Борисов са един типаж

Не знам кой реди кабинета, аз съм далеч от кухнята, но е очевидно, че има сблъсъци, водещата роля е на „Има такъв народ“. Слави е авторитарен тип, не позволява някой да му се меси, ако има твърдо становище по даден въпрос. От тази гледна точка малко си прилича с Бойко Борисов, един типаж са, не е нещо много по-различно, вероятно здравословни проблеми го въздържат да бъде министър-председател. Бих бил много изненадан, ако Слави Трифонов е кандидат за президент. Това коментира в „Денят започва“ проф. Огнян Герджиков.

По думите му едно правителство на малцинството е много нестабилно и е огромен риск. Според проф. Огнян Герджиков личи едноличен подход на ИТН.

„Не е сигурно, че предложението на ИТН ще мине в пленарна зала, има сериозни различия между „Има такъв народ“ и партиите на протеста. ИТН действа с особено самочувствие, при наличието само на 65, а не на 165 депутати, неизвестните са повече от известните“, заяви проф. Огнян Герджиков.

Той коментира предложения от „Има такъв народ“ проектокабинет. 

„Огромна част от предложените имена са непознати. Ради Найденов е изключително попадение, би бил добър външен министър. Петър Илиев е много качествен юрист, но се твърди, че е плагиатствал, аз обаче не виждам в тези имена изявени експерти, каквито са например на икономиката и на финансите в служебния кабинет. Допреди 2 – 3 дни бях оптимист, че ще има редовно правителство, но от вчера смятам, че е толкова крехка тази вероятност, че спокойно може да се счупи“, поясни проф. Огнян Герджиков.

Вижте и

Той уточни, че е важно с какви хора ще бъдат обградени тези министри, за да бъдат успешни или не, като съветниците са дори по-важни.

„Давам висока оценка на служебния кабинет, има изключително качествени хора, свършиха много добра работа. Бих бил щастлив, ако поне една част от тези министри бъдат част от редовен кабинет. 99,9% третият мандат ще бъде в БСП, те имат готова формула служебният кабинет да бъде като експертен кабинет, в това има много логика и разум. ГЕРБ ще бъдат държани извън властта, ерата ГЕРБ си отива“, каза още проф. Огнян Герджиков и добави, че е нелепо да се твърди, че вървим към президентска република.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре