Сега четете
"Свободата на словото и неконвенционалните медии": среща – дискусия с Иво Божков

"Свободата на словото и неконвенционалните медии": среща – дискусия с Иво Божков

ivo bojkovПолитологът Иво Божков ще представи неконвенционалните медии като място за „гражданска журналистика“, която предоставя актуалност и непосредственост на случващите се събития. Ще бъде излъчен и негов авторски материал от посещението му в окото на украйнските протести. Срещата ще завърши с дискусия за новите начини на предаване на информация и бъдещето на медийната свобода.

„…Защото той на практика осветлява протестите, горещите и противоречивите моменти тогава, когато традиционните медии или ги подминават, или ги отразяват само откъслечно в новинарските си емисии.“  Част от мотивите, с които Иво Божков бе номиниран за „Човек на годината за 2013 г.“ от Българския Хелзински комитет.  Той винаги е там, където се случват нещата- започва да предава на живо от протестите срещу закона за горите през лятото на 2012 г., а в последните близо 12 месеца се превърна в символ на гражданската енергия с неуморното отразяване на събитията в канала си.  „Когато си достатъчно упорит и убеден в това, което правиш, то рано или късно успява – под една или друга форма… Трудно е, но колкото повече от нас успяват и показват с личен пример, че е възможно, толкова повече ще се променя обстановката.“

Екипът на Реформаторски блок от район Средец избра да покани именно него, за да говори по тема, за която като че ли няма по-подходящ човек- „Свободата на словото и неконвенционалните медии“. Във вторник от 18:00 в  кино „Влайкова“ той ще сподели защо неконвенционалните медии са мястото за “гражданска журналистика“ и чрез тях може най-точно да се предостави актуалност и непосредственост на случващите се събития. Ще бъде излъчен и негов авторски материал от посещението му в „окото“ на украйнските протести. Срещата ще завърши с дискусия за новите начини на предаване на информация и бъдещето на медийната свобода.

Кино Влайкова

Вижте и

 Линк към събитието –

Иво Божков за свободата на медиите и гражданската журналистика

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре