Циркови величия под един купол

????????????????????????????????????

Емблематични български артисти от цирковото изкуство ще играят под един купол през декември в София. В чест на 120-годишния юбилей на българското цирково изкуство в столичния квартал Зона Б 5 е издигнато шапитото на национален цирк „София“.

Там за 5 галаспектакъла на 16, 17 и 18 декември мегазвезди от различни формации, които играят по цял свят, се събират, за да открият тържествено поредицата събития по повод юбилея. Сред почетните гости е световноизвестният цирков акробат и еквилибрист Енчо Керязов.

Мащабният цирков проект е под патронажа на Министерство на културата и Столична община. Официалният плакат на събитието е дело на световноизвестната художничка Елена Зайка – автор на плакатите за цирковите фестивали в Монте Карло и Маси, Цирк „Никулин“ в Москва и Цирк „Буглион“ в Париж. По повод юбилея ще бъдат издигнати 20-метрови стени на славата, а в луксозен каталог е разказана историята на българското цирково изкуство.

Вижте и

Велико Търново – пресклуб на БТА - пресконференцияГаласпектаклите с участието на мегазвездите на българския цирк ще бъдат заснети от БНТ и ще бъдат показани в новогодишната програма. Водещ на галаспектаклите е телевизионният журналист Драгомир Драганов.

Велико Търново – пресклуб на БТА – пресконференция

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре