Сега четете
Ричард Брансън жив и щастлив след мъчителна катастрофа

Ричард Брансън жив и щастлив след мъчителна катастрофа

Прямият милиардер разказва пред Virgin Group, че животът му е светнал пред очите, когато той падал тежко от колелото си докато колоезди на Британските Вирджински острови.

Брансън  оцелява след падане надолу по хълма, когато колелото се ударя с висока скорост и го хвърлят във въздуха.

„Аз наистина мислех, че ще умра,“ каза той в онлайн публикация в блог . „За щастие рамото и бузата ми поеха тежестта на падането, а аз се носих и каска, тя ми спаси живота.“

Ричард Брансън цитат мотоциклети контузия

Брансън се отървал с охлузвания по бузата и няколко  скъсани сухожилия, каза той. Британският предприемач е публикувал снимки на насиненото си  и кървясало му лице.

Брансън има вкус към приключенията, както и усет за бизнес. Той прекоси Атлантическия океан в балон с горещ въздух през 1987 г. Той също постави рекорд за най-бързо преминаване на Ламанша в амфибия с превозно средство през 2004.

Брансън мотоциклети нараняване 2

Брансън заяви, че катастрофата се случва на петата годишнина от пожар през август 2011 г., който унищожава дома му на остров Некер на Карибите.

Брансън мотоциклети нараняване 3

Ричард Брансън е публикувал снимки след колоездене му инцидент на Virgin.com.Британският бизнесмен и филантроп Ричард Брансън е един от най-богатите и влиятелни хора в света. Неговата „Върджин груп“ наброява над 360 компании, а личното му състояние се оценява на 4,4 милиарда британски лири. През 1999 г. той получава титлата „сър“ за „служба на предприемачеството“.

Брансън е известен още с многобройните си полети с балон, с които поставя рекорди за най-бързо прекосяване на Атлантическия и Тихия океан с този вид „возило“, както и заради фамозния му проект за пътешествия в Космоса. От няколко дни на българския пазар е книгата „Like a virgin: Бизнес тайни, които не се преподават в училище“, с която той мотивира стартиращите кариерата си бизнесмени с присъщия си искрен и убедителен стил.

Вижте и

„Като повечето хора и аз се уча по-добре от опита, отколкото от теорията,“ казва Сър Ричард Брансън. „Когато видя голям текст губя бързо интерес, за това ще ви дам бързи и кратки съвети за успех“.
Ето какво ни съветва Брансън:
1. Следвайте мечтите си. Просто го направете Ще живеете много по-добре, ако следвате страстта си. Хората, които най-много се радват на живота са тези, които прекарват времето си с нещо, което обичат. Това са също хората, на които им стиска да поемат риск и да гонят мечтите си.

2. Бъдете позитивната промяна и правете добро Ако не носите добро на хората около вас, няма как да носите добро на бизнеса си. Големите компании трябва да направят нещо позитивно за себе си, за служителите си, за всички.

3. Вярвайте в идеите си и бъдете най-добрите Ако вие не сте горди със своите идеи и не вярвате в тях, защо да го правят другите?

4. Забавлявайте се и се грижете за екипа си Забавлението е сред най-подценяваните фактори за успеха. Ако не се забавлявате с това, което правите, тогава може би трябва просто да се откажете и да се захванете с нещо друго. За екипа си намерете хора, които търсят доброто у другите, които повече хвалят, отколкото критикуват и които обичат работата си.

5. Не се предавайте Във всичко, което съм правил – било то откриване на бизнес или летене с балон около света е имало момент, в който най-лесното нещо е било просто да се откажа. Но ще се изненадате какво може да постигнете, ако просто не се предадете и продължите напред.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре