Сега четете
„Разкази за Коледа“ връщат вярата в доброто

„Разкази за Коледа“ връщат вярата в доброто

unnamed Излезе богато илюстриран сборник „Разкази за Коледа“ (ИК „Изток-Запад) на О’Хенри. Малката луксозна книжка съдържа три разказа, посветени на светлата Коледна вечер, които стоплят сърцата и връщат вярата в доброто. 

Сборникът „Разкази за Коледа“ включва три от най-известните разкази на О’Хенри: „Хиляда долара“, „Даровете на влъхвите“ и „Последният лист“. В изданието е развита темата за силата на любовта, готовността за саможертва и доброто, което всеки носи у себе си. Разказите стоплят душата, дарявайки читателя с вяра, любов и надежда в навечерието на светлите коледни празници.

Изданието е цветно, богато илюстрирано от Деница Трифонова, която е и художник на корицата. „Разкази за Коледа“ ще трогнат всеки, дори да е загубил вяра в доброто; те са светъл лъч, който ще огрее идния празник и ще помогне на всички ни да повярваме в чудото на любовта.

Откъс от „Даровете на влъхвите“

Един долар и осемдесет и седем цента: само толкова имаше. Шейсет цента от тях бяха в монети по един цент. Монети, спестявани по една-две от отстъпките на бакалина, зарзаватчията или месаря, докато червенината избива по страните ти поради неизказан укор към твоята свидливост, както се случва при подобни взаимоотношения. Дела преброи парите три пъти. Един долар и осемдесет и седем цента. А на следващия ден бе Коледа…“

Вижте и

О’Хенри е литературният псевдоним на американския писател Уилям Сидни Портър. Известен като майстор на късия разказ. О’Хенри е автор на стотици разкази, изпълнени с мъдрост, тъга и много любов към ближния. Разнообразни сюжети, завладяващ хумор, лаконичен и точен израз, ярки образи на героите – това са само малка част от достойнствата на творчеството на Уилям Сидни Портър.

Неговите герои са обикновените американци: чиновници, сервитьорки, работници, с тяхната човешка борба за щастие, за което той разказва с много любов и разбиране. Може би затова разказите на американския писател вълнуват и до днес. Оригиналните идеи, оптимизмът и човеколюбието в тях ги правят непреходни и любими за милиони хора. Неслучайно О’Хенри е един от най-четените автори през ХХ век.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре