Сега четете
Игри на власт – как трябва да преговарят политиците?

Игри на власт – как трябва да преговарят политиците?

rosen-yordanovИнтервю с Росен  Йорданов – психолог /резюме/

Тема:Игри на власт – как трябва  да преговарят политиците?

Гост:Росен  Йорданов – психолог

Резюме: За отношенията между партиите и лидерите не бих искал да влизам в ролята на мъдър експерт критик, едно от важните неща в преговарянето е да отделиш човекът от проблемът. При нас нещата се случват малко провинциално, като в едно селце ни се развиват нещата, споделя психологът Росен Йорданов. Случиха се много неразумни неща преди преговорите. Всички коментират реакцията на Реформаторския блок, те са млада партия. Поздравявам г-н Кънев, е има доблестта да си признае грешката, това ще му носи положителна реакция. Повечето българи смятат, че всичко това е театър. Не одобрявам ехидното поведение на зрителя за самата ситуация, която е трудна. Водачите на тези партии – мога да ги коментирам през призмата на предстоящите преговори.

За Бойко Борисов – той е артистично уязвим човек, лесно може да бъде засегнат и това лесно се използва, той е изненадващо гъвкав, което се беше превърнало в нарицателно, има неочаквано висока готовност да бъде комбинативен.

За Михаил Миков – положителното му качество е, че по народняшки има добро чувство за хумор, което освежава разговорите. Изненадващо нерешителен, което би създало проблем.

Лютви Местан – положително качество че има впечатляващ самоконтрол, което подсилва образа му сред неговите избиратели. Той е страхотен представител, но проблемът му е, че той е несамостоятелен, той е добре като процес, като форма, като етика, но съдържанието често му липсва.

За Реформаторите – бих използвал две групи – едната група е по-превъзбудена. Там може би на всички качеството е превъзбудата. Когато човек крие емоциите си, това създава подозрение в опонента, трябва да има автентичност, но не бива да бъде  еуфорично.

Патриотичният фронт – там нещата също не са много еднозначни, хубавото е, че са добронамерени хора, което би улеснило добри преговори. Те също имат известна степен, особено г-н Симеонов, може да бъде лесно засегнат, може много да се обиди.

Николай Бареков – за съжаление, неговият медиен образ който той създаде го направи твърде пъстър, той внушава недоверие, това е проблем. Иначе има много положително излъчване, емоционален, пали се, но при него лъжата наднича зад всичко това. Реално трудно ще спечели доверието на партньорите.

Вижте и

Волен Сидеров – той е изключително добър театрален актьор, всичко което прави е плод на безспорния му интелект, но не е необходимо човек да е глупав, за да има отклонение в характера. Той се налага все повече и повече да изглежда по-солиден и при него меки преговори, при които да се потърси разбирателство няма да се случи. Мисля, че Сидеров няма да устои на изкушението пред медиите да каже нещо различно.

При Георги Първанов – както профила на г-н Миков, но при него има и лукавост, което излъчва като поведение, което би създало напрежение при преговорите. Така психологът Росен Йорданов направи коментира лидерите на партиите за воденето на преговори.

За дамите по преговорите, имат репутацията на разумни, балансирани, положително настроени жени. Когато се водят преговори, трябва да се стъпи върху позициите където има взаимно съгласие. Понякога позициите могат да бъдат различни, но това не означава че са противоположни, сподели психологът Росен Йорданов.

bTV, „Тази неделя”

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре