Сега четете
Георги Милков: България не може да е сигурна, ако светът наоколо не е

Георги Милков: България не може да е сигурна, ако светът наоколо не е

България не може да е сигурна, ако светът наоколо не е. Трябва да сме готови за всякакви изненади. Може да сме абсолютно сигурни, че 5 до 7 милиона афганистанци, които са бежанци в Иран, които живеят и се препитават благодарение на грижата на иранското правителство, при дестабилизация на Иран ще тръгнат на Запад. По суша те няма къде да отидат другаде освен да прекосят Турция и да ги видим на нашата граница напът за Европа призова в студиото на „Панорама“ журналистът Георги Милков.

„Това в Близкия изток е война, която подлежи на някакъв мениджмънт засега. Ситуацията е толкова близо до излизане извън контрол, до достигането на момента, в който няма да има такъв меджимънт, че това притеснява все повече хора“, каза още той.

Ние сме в очакване на параметрите на израелския удар в отговор на иранския ракетен удар във вторник, отбеляза Милков и предложи два сценария:

„Ако хипотетично предположим, че този удар ще е като техния отговор като отговора на иранската атака през април, тогава можем да кажем, че светът е спечелил отсрочка. Ако израелците решат по някаква причина да атакуват иранските ядрени съоръжения, за което се говори открито, или да атакуват пряко властта в Техеран, това може да направи конфликтът да е необратим, защото ответният удар от Иран и неговите съюзници навсякъде около Израел на практика ще дадат началото на широкомащабна война в Близкия изток.“

Вижте и

БНТ „Панорама“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре