Сега четете
Шумен се превръща в Тодор Колев

Шумен се превръща в Тодор Колев

За първи път в България ще се играе комедийно-театрален фестивал на името на незабравимия и велик български актьор Тодор Колев. Всичко това се случва в родния му град Шумен, а за организацията на феста и всичко, което зрителите ще могат да видят в следващите дни разказа актрисата и негова дъщеря Албена Колева.

„Този фестивал за първи път тази година се прави в театъра“, каза Албена.“От всички театри в България ще гостуват спектакли в Шуменския театър за фестивала“, допълни Колева.

Заслугата за организацията на този фестивал изцяло е на директора на Шуменския театър Илия Виденлиев“, признателна е тя.

„Той ми се обади с тази идея, която предполагам е възникнала между него и Общината“, каза оше актрисата.

Вярвам, че шуменци ще държат на фестивала, защото те обичат баща ми. Емоционалната му връзка с Шумен беше огромна“, споделя Албена.

„Не съм била актриса в Шуменския театър, но съм се качвала два пъти по време на Друмевите празници, както и няколко пъти с гостуващи спектакли в града“, допълни Колева.

„Успяха да се вземат правата за филмите – ще бъде сложен един екран в Градската градина и хората ще могат да видят филмите му“, каза още актрисата.

В чест на великия български актьор Тодор Колев, фестивалът ще се стреми да поддържа висок стандарт на представените произведения, като се фокусира върху комедията във всичките ѝ форми и жанрове.

Фестивалът е разделен на две основни категории:

Професионални спектакли: Включва комедийни постановки от държавни, общински и частни театрални институции. Тези представления ще предложат на зрителите разнообразие от теми и стилове, изпълнени от опитни артисти.

Вижте и

Непрофесионални спектакли: Включва комедийни постановки от театрални висши учебни заведения и любителски театрални трупи. Тази категория ще даде възможност на младите и аматьорски таланти да се изявят пред широката публика.

Председател на журито на фестивала е дъщерята на великия Тодор Колев – Албена Колева, а останалите членове на фестивалната комисия са директорът на ДКТ „Васил Друмев“ – Илия Виделинов и драматургът Десислава Василева.

Билетите за фестивала вече са в продажба на цена от 5 лева. Можете да ги закупите на касата на Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ или онлайн на www.entase.com/dktshumen. Побързайте да си осигурите места за най-забавните и увлекателни спектакли на лятото!

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре