Сега четете
Световен рекорд по калистеника на двама българи- 12 часа кофички и набирания

Световен рекорд по калистеника на двама българи- 12 часа кофички и набирания

 

На 18 май в село Тръстеник, област Русе, беше проведено успешно ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО – 12 часа PULL UPS & DIPS, което постигна световен рекорд за най-много набирания и кофички от двама души едновременно в рамките на 12 часа. След няколкомесечна подготовка и упорити тренировки състезателите по калистеника Пламен Атанасов и Тони Липошлиев успяха да постигнат 10 560 повторения за 12 часа. Използваха схема от серии с по три набирания и пет кофички, кратка почивка между 30 и 40 секунди и следваща серия, и така в продължение на 12 часа. Единствените по-дълги почивки бяха по пет минути, след като бъдат завършени предварително определен брой серии- приблизително на всеки един час. В тези пет минути трябваше да се справят с по-сериозните крампи на мускулите, да починат колкото могат, да пият вода, да хапнат нещо и да продължат отново все едно току-що започват. Аз пристигнах на четвъртия час от тяхното предизвикателство, стоях там пет часа и когато си тръгнах, три часа преди да се приключили, все още продължаваха да правят набирания и кофички със същата интензивност, с която бяха започнали. Двамата показаха завидна упоритост, издръжливост, концентрация и спортна дисциплина, които доведоха до крайния успех на планираното начинание.

Предизвикателството беше комбинирано с благотворителна кампания. Чрез събитието двамата спортисти насочиха внимание към младият писател Иво Христов, който страда от Неврофиброматоза-тип 2 и се нуждае от ново лекарство, като беше поставена дарителска кутия в негова подкрепа.

Ако желаете да подкрепите Иво може да го направите по следните начини:

– Лесно онлайн дарение тук: https://pavelandreev.bg/campaign/jivot-za-ivo

Като си закупите новата му книга от тук:

https://www.ozone.bg/product/ti/

– SMS с текст DMS IVCHO на номер 17 777 (1 лв.)

– Дарителска банкова сметка в POSTBANK:

Вижте и

BG47BPBI79404078032501 – Иво Ивов Христов

– Дарителска банкова сметка в банка ДСК:

BG27STSA93000026650257 – Иво Ивов Христов

– Pay Pal: [email protected] – Иво Христов

Събитието „ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО – 12 часа PULL UPS & DIPS“ отбеляза 10 години общ път на двамата приятели Пламен и Тони в спорта Street Workout & Calisthenics. Основната цел на това невероятно предизвикателство по издръжливост обаче беше да се привлече вниманието на децата към това да тренират на открито и да движат свободно тялото си по всякакви възможни начини, като си припомнят, ако са забравили (докато стоят пред екраните на телевизори, компютри и телефони), за удоволствието и радостта от движението сред природата.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре