Сега четете
„Лекар на годината 2023“

„Лекар на годината 2023“

Започват номинациите за „Лекар на годината 2023“. Това съобщават на сайта си от Българския лекарски съюз (БЛС). На официална церемония, за 20-ти път, БЛС ще почете Деня на българския лекар – 19 октомври.

Номинациите са в пет категории – “Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“; “Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“; “Ти си нашето бъдеще“ – награда за младите медицински надежди на България; “Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“;“Лекар на годината 2023”. Номинации ще се приемат до 30 септември т.г. на електронен адрес – [email protected].

За подаване на предложения в категориите е необходимо да се упомене за коя от тях се предлага номинацията, както и кратка професионална биография на номинирания кандидат. Номинации могат да бъдат подавани от регионалните лекарски колегии, дружества по специалност, лечебни заведения, отделения, отделни лекари, както и от пациенти.

Комисия, включваща представители на ръководството на БЛС, ще разгледа предложенията и ще отличи победителите. Регламентът предвижда с най-голяма тежест при отличаването на победителите да са номинациите, подадените от регионалните лекарски колегии. След тях като тежест се нареждат дружествата по специалност, лечебните заведения, отделенията и т.н.

Вижте и

Носители на приза „Лекар на годината“ са били проф. Николай Петров, проф. Константа Тимчева, д-р Алекси Деянов, генерал-майор Стоян Тонев, проф. Владимир Овчаров, акад. Григор Горчев, проф. Николай Цанков, проф. Радослав Гайдарски, акад. Петя Василева, проф. Иво Петров и др.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре