Сега четете
ГДБОП арестува българин, издирван с европейска заповед за арест

ГДБОП арестува българин, издирван с европейска заповед за арест

Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) арестува 32-годишен българин за участие в международна организирана престъпна група за насилие, рекет, изнудване и убийства, съобщиха от МВР.

Той е издирван с европейска заповед за арест, издадена от офис на прокуратурата на град Амстердам, Нидерландия. Мъжът е задържан при акция на ГДБОП на 3 октомври в София, като в него са открити оръжие и боеприпаси. Задържаният е заподозрян в изнудване и незаконно притежание на оръжие на територията на Кралство Нидерландия.

Операцията е проведена като част от международно разследване. В хода на проведените действия у нас, въз основа на европейска заповед за разследване, са претърсени три адреса и две моторни превозни средства, свързани със задържания. На един от адресите, обитаван от него, е иззет преправен боен пистолет със заличени номера и заглушител, два пълнителя и 19 патрона за оръжието. Открити са и документи и записки, които имат отношение към разследването. Иззети са и два мобилни телефона. На другите два адреса, собственост на свързано със задържания лице, са открити още седем огнестрелни оръжия (пет пистолета и две пушки), както и 1000 боеприпаса.

Мъжът е с наложена постоянна мярка „задържане под стража“. Властите на Нидерландия са изискали екстрадиция на арестувания български гражданин, посочиха от МВР.

Вижте и

При друга акция на ГДБОП, проведена на 1 октомври, бе неутрализирана престъпна група, занимавала се с изнудване на длъжници.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре