Сега четете
Израел е готов да навлезе във висока степен на готовност за по-широк конфликт, след като заявиха, че са ликвидирали лидера на „Хизбула“

Израел е готов да навлезе във висока степен на готовност за по-широк конфликт, след като заявиха, че са ликвидирали лидера на „Хизбула“

Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) съобщиха днес, че страната е във висока степен на готовност за по-широк конфликт, след като заявиха, че са ликвидирали в Бейрут лидера на ливанското шиитско движение „Хизбула“ Хасан Насралла, но и че същевременно се надяват смъртта му да накара групировката да промени политиката си.

Надяваме се, че това ще промени действията на „Хизбула“, заяви на пресконференция говорителят на ЦАХАЛ подполковник Надав Шошани, след като въоръжените сили на страната обявиха, че са ликвидирали Насралла.Според него все пак ще отнеме време, за да се намалят способностите на подкрепяната от Иран „Хизбула“.

„Хизбула“ година извършваше нападения срещу нас. Спокойно може да се предположи, че ще продължи да извършва атаки срещу нас или че ще се опита“, заяви представителят на ЦАХАЛ.

Вижте и

Шошани заяви, че няма нови инструкции за израелските цивилни, предвид това, че към момента по-голямата част от страната е поставена във висока степен на готовност.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре