Сега четете
Фолк Звездата Рени:В момента подготвям две чисто нови песни – една на Български и една на Сръбски език

Фолк Звездата Рени:В момента подготвям две чисто нови песни – една на Български и една на Сръбски език

Поп-фолк звездата Рени даде интервю за „Любословие“.Тя е позната добре на Българската публика с легендарните хитове оставили отпечатък в музиката,като „Искам те“„Плакала съм нощем дълго“,„Като птица съм свободна и много др.Тя е първата певица пробила на сръбската сцена ,като попада в музикалната компания на сръбската музикална звезда Лепа Брена.Пробивът там е ненадминат, тъй като е прецедент чужденка да пее в техните редици.Издава албуми на Български и Сръбски език,което е голям връх в нейната кариера.

Песните от албумите стават големи хитове в България и в Сърбия,като  я изстрелват на върха на славата „Влюбих се опасно“, дуета с Орлин Горанов „И за теб ли е така“ и „Mercedes“.

Песента й  „Като птица“съм свободна“също става една от най-класическите песни ,като до ден днешен не минава без нейно участие да я изпее.

Записва фолклорни песни ,като „Празник е“ „Момино Цвете“,които се харесват на аудиторията. Ударно записва и фолк песни ,като последната песен се казва „Без Панари“ и оглавява класациите в момента.Поканена е да подгрява концерта на Лепа Брена в Пловдив в зала Колодрума ,а сега отново тази година на 06 Ноември отново е поканена да пее заедно с Лепа Брена в зала 1 на НДК.

Тази година Рени беше наградена на музикалните награди за цялостен принос в поп-фолк музиката.

 

Да разкажеш за новата ти песен „Без Панаири“ ,която се превърна в хит?

В разгара на лятото се завъртя новата ми песен „Без панаири“, за което съм изключително щастлива. Видеоклипът направи своята премиера в моя официален YouTube канал, а веднага след това започнаха ротациите по водещите музикални телевизии и радиостанции. Отдавна не бях пускала песен за летния сезон, но тази година успях навреме да организирам новия си проект. Музиката и текстът на песента са дело на VESSOU, аранжиментът на Калин Димитров, а за видеореализацията се погрижи Nick Skerlev. „Без панаири“ се наложи само за няколко дни сред водещите летни хитове и дори към момента е все още на челните позиции в музикалните класации. Радвам се много за успеха на песента, защото по нея се работи почти половин година, за да се изпипа всичко до най-малкия детайл. Новата ми песен е бунт към всички абсурди на днешното време – след всяка раздяла в една връзка следват панаири и циркове, като сме свидетели на непрекъснати панаири и с политическите партии в страната също. Аз далеч не съм привърженичка на подобни неща, затова реших да го изпея в новия си сингъл: „И ще помоля само без панаири …!“

Ще имали по-натам и нови фолклорни проекти ,защото публиката знае ,че ти имаше такива успешни реализирани песни?

Да, разбира се, но към днешна дата възнамерявам да наблягам на попфолк проектите си. В кариерата си съм пускала фолклорни песни 2-3 пъти и винаги са били увенчани с успех. Когато се явих през 2006 година на ‘Пирин Фолк“ с песента „Моя Българийо“, спечелих 3 награди, а през 2021 година взех приза за Фолклорна песен на Годината с музикалния проект „Празник“.

Поканиха ли те за участие в някой от есенните риалити формати?

Не би било професионално да конкретизирам, но да, поканиха ме. На този етап обаче, реших да се въздържа от подобни изяви.

Излишно е да коментирам, че едно такова участие в риалити е свързано с отсъствие от сцената цялостно или частично за няколко месеца, за което аз не съм готова. Може би следващата година .

Бъдещи музикални проекти ще имали ?

Вижте и

В момента подготвям две чисто нови песни – една на български език и една на сръбски. Все още не съм се спряла окончателно на мелодиите, но се надявам до края на годината да финализирам двата музикални проекта. Не съм пускала песен на сръбски език от близо 15 години, но почитателите ми са в голямо очакване за такъв сингъл, така че времето настъпи.

Да изкажеш мнение за сръбските изпълнители и идеи за бъдещ проект с тях?

В Сърбия изпълнителите са наистина можещи и пеещи. За тях това е призвание, а не мечта да се видят по телевизията и да бъдат популярни.

Професионализмът им е на много високо ниво и съм щастлива, че имах възможността да черпя от извора години наред.

За нова сръбска песен вече споменах, че е в процес на работа, като е твърде вероятно в предстоящия сингъл да се включи и мой популярен сръбски колега, но всичко е все още в процес на договаряне.

Как прекара лятото?
Лятото ми беше много натоварено в професионален план. През горещите месеци имах плътно участия и обикалях из цялата страна.
Много срещи с публиката, бурни аплодисменти и прекрасни емоции ме съпътстваха. Тъй като знам, че през лятото няма как да си открадна време за почивка, затова си планирам такава обикновено през пролетта и есента. През април тази година бях на екскурзия в Египет с малкия ми син Аспарух.
Прекарахме една страхотна седмица, изпълнена с много преживявания – сафари с АТВ-та в пустинята Сахара, шнорхелинг в Червено море, посещение на Пирамидите в Кайро, Долината на Царете в Луксор .
За Лепа Брена и предстоящия концерт в НДК на ,който ти си поканена да пееш на 06 Ноември да кажеш нещо за това голямо събитие?
Лепа Брена е звезда от голям ранг и го е доказала през годините. Харесвам голяма част от песните й, които са добре познати в България.
Издадох три сръбски албума в нейната бивша музикална компания. Навремето Лепа Брена ми подари своя песен, която впоследствие изпях на български с Орлин Горанов – „И за теб ли е така“. През 2011 година бях гост-изпълнител на концерта на Лепа Брена в Арена Армеец, а сега отново получих покана да взема участие в нейния концерт в Зала 1 на НДК на 6-ти ноември тази година. Искам да споделя, че предстои един грандиозен шоу-спектакъл, така че не пропускайте това събитие.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
1
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре