Сега четете
Първи училищни трепети: Първолаците на крачка от 15 септември

Първи училищни трепети: Първолаците на крачка от 15 септември

Малко повече от седмица до началото на първия учебен ден.

Най-сериозни са приготовленията за първокласниците и техните родители. Седемгодишната Ния от врачанското село Горна Кремена няма търпение да чуе първия училищен звънец.

Всичко от задължителния списък с пособия вече е в раничката ѝ. „Вълнувам се, че ще бъда в първи клас, защото ще науча много неща и ще може да си играя с всичките деца“, споделя Ния.

За бъдещото първолаче новите покупки са безценно богатство. И само родителите, които тази година изпращат и петокласник, знаят какво им коства да приготвят двама ученици.

Майката на Ния Десислава Цекова каза, че всичко необходимо за бъдещата ученичка е струвало 90 лева.

„Отидохме във Враца, влязохме в една книжарница, дадохме на магазинерката списъка и се започна. Вадим тетрадки, тя избира, вадим боички, тя си избира – докато свършихме списъка. И като драснахме отдолу чертата, ми стана лошо, но няма как. Това са ни децата, те трябва да имат всичко необходимо за училище“, разказа Десислава.

До момента за Ния и баткото семейният бюджет е олекнал с 500 лева, предстоят още харчове.

„Даже сега, като поглеждам останалия етикет, само несесерът ни е 28 лева и 90 стотинки. Месецът си е тежък. Септември, ученици, мислиш за отопление, дърва, зимнини и си е доста трудничко“, споделя още майката.

Вижте и

Еуфорията обаче надделява.

Ния казва, че не се страхува, защото вече е посещавала летните занимания към училището. Влизала е и в класната си стая. Познава и част от съучениците си. Все още не знае какво са ченгелчета, но тепърва ще усвоява ръкописа.

„Пожелавам си да изкарвам шестици, да играя весело с децата и когато на мама ѝ потрябва нужда, всеки път да ѝ помагам“, сподели още бъдещата първокласничка.

До края на ваканцията остават девет дни.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре