Сега четете
Ще представим България по най-добрия начин в предстоящия процес

Ще представим България по най-добрия начин в предстоящия процес

Двамата с Екатерина Захариева ще представим България по най-добрия начин в предстоящия процес, написа номинираният за еврокомисар Юлиян Попов във Фейсбук. „Екатерина е изключително силен кандидат с голям политически и административен опит. Вярвам, че двамата ще представим България по най-добрия начин в предстоящия процес“, написа Попов.

 

Взехме решение да номинираме за еврокомисар Екатерина Захариева и Юлиян Попов, съобщи вчера служебният премиер Димитър Главчев. Екатерина Захариева бе номинирана от ГЕРБ-СДС, а Юлиян Попов – от „Продължаваме Промяната – Демократична България“. През последните два дни служебният премиер Главчев проведе разговори с всички кандидати, излъчени от парламентарни групи.

 

„Европа има нужда от силна и високо компетентна Комисия, решена безкомпромисно да се бори с геополитическите предизвикателства на деня. Хибридната пропаганда, която раздухва омраза и национално разцепление няма да ни спре. Вярвам, че Европа ще продължи да подкрепя Украйна, защото агресията на руската диктатура е заплаха за европейската и нашата национална сигурност. Преборихме се успешно със заплахите за енергийната ни сигурност, които мнозина очакваха да ни доведат до рецесия и мизерия. Справихме се. Евроскептицизмът, резултат на страх, неувереност и външно злонамерено разпалване не успя. Няма да успее и в бъдеще“, коментира Попов.

 

Трябва да защитим нашата сигурна и просперираща Европа, да засилим конкурентоспособността на икономиката ни, да инвестираме повече в научни изследвания и иновации и да отстояваме свободите си и качество ни на живот, написа още Попов. Той благодари на всички за подкрепата.

 

Вижте и

Благодаря за доверието от страна на Министерския съвет да изпрати моята кандидатура като една от двете номинации за член на Европейската комисия (ЕК) от името на България, написа вчера в профила си във Фейсбук Екатерина Захариева.

 

България е единствената страна, изпълнила искането на председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, да се номинират по един мъж и една жена за новия състав на ЕК.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре