Сега четете
Жозеп Борел призова Запада и съюзниците на Украйна да отменят ограниченията за поразяване на цели в Русия с предоставените от тях оръжия

Жозеп Борел призова Запада и съюзниците на Украйна да отменят ограниченията за поразяване на цели в Русия с предоставените от тях оръжия

Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел призова днес съюзниците на Украйна да отменят ограниченията за поразяване на цели в Русия с предоставените от тях оръжия, предаде Асошиейтед прес.

Съединените щати ограничават употребата на балистичните ракети с голям обсег, които предоставят на Украйна. Ограничения за употребата на оръжията, предоставени от Украйна, са въвели и някои страни от Европейския съюз.

Киев иска да поразява военни летища и други военни обекти на територията на Русия, от които руските сили извършват нападения срещу Украйна.

„Трябва да отменим ограниченията за употреба на оръжия срещу руски военни цели, в съответствие с международното право“, каза Жозеп Борел на фона на днешната среща в Брюксел на външните министри на страните от ЕС, съобщава БТА.

Вижте и

„Оръжията, които даваме на Украйна, трябва да бъдат използвани пълноценно и ограниченията трябва да бъдат отменени, за да може украинците да атакуват местата, от които Русия ги бомбардира. В противен случай, оръжията са безполезни“, каза Борел пред репортери.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре