Сега четете
Доган се отказа от ДПС, прави нова коалиция за изборите

Доган се отказа от ДПС, прави нова коалиция за изборите

Маската на Доган падна. Той прави нова коалиция за изборите. Въпреки скандалното видео, пуснато от деребеите, в което почетният председател казва, че само щом си помисли за нечие изключване от партията, то вече е факт, паниката сред отцепниците е видна.Ахмед Доган търси резервен план за явяване на изборите. Защото уставът на ДПС и законите в България не му позволяват да се разпорежда еднолично с партията, както той намери за добре.

Доган се отказва от ДПС. Доганистите събират подписи за нова коалицията, с която да се явят на предстоящия вот за 51-ви парламент, съобщиха източници от крилото на отцепниците.

„По принцип се борим за марката „ДПС“, но не сме големи оптимисти и за това. Вече събираме подписи за регистрация на коалиция „Демокрация, права и свободи – ДПС“, разкри пред „24 Родопи“ независим депутат. Изданието публикува и бланката, с която се събират парафите.

Подписката е необходима за регистрация в Централната избирателна комисия на коалицията за участие в парламентарните избори на 27 октомври. Приемането на документи започва на 2 септември. Всяка партия или коалиция трябва да представи списък с имената, единния граждански номер и саморъчния подпис на не по-малко от 2500 избиратели.

На 27 август вечерта доганистите разпространиха фейк новината, че лидерът на партията Делян Пеевски, екипът му и 10 председатели на областни структури са били изключени от партията. Само минути по-късно самите отцепници си признаха, че решението е незаконно, защото не са имали кворум. От 24-ата членове на ЦОБ на „заседанието” в сараите в „Росенец“ са били само 11. Необходимият кворум е 16+1 членове. Освен това решението изключване на пердседател може да бъде взето само от органа, който го е избирал – Националната конференция.

Вижте и

„Решението” е в тежко противоречие с Устава на ДПС и законите в страната.

„Това противоуставно действие показва хора, които живеят в паралелния свят на приказките от сараите. Тези хора трябва да разберат едно – това е европейска България и в нея всичко се случва по закон“, заяви в отговор председателят на ДПС Делян Пеевски.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре