Сега четете
“НеОбикновенни хора”епизод 5 с гост Апостол Караганчев

“НеОбикновенни хора”епизод 5 с гост Апостол Караганчев

Здравейте скъпи приятели на рубриката “НеОбикновенни хора”. Aз съм Генади Стойчев, а днес в 5ти епизод имам честа да ви срещна с един истински лидер на скаутското движение в България, главен скаут Апостол Караганчев. Здравейте господин Караганчев.

Благодаря Ви, че се съгласихте да ми гостувате, на мен и зрителите на предаването ни, което има за цел да представя едни наистина НеОбикновени хора.

Вижте на какви въпроси отговори гостът и как се представи на нашите читатели:

Казвам се Апостол Караганчев, на 41 години от Бургас. Скаут съм от далечната 1999. Скаутското си обещание дадох на 22 септември през същата година. От тогава не съм прекъсвал да се занимавам със скаутската идея до ден днешен. През 2009 г. Станах част от Управителния съвет на Националната скаутска организация. Там заемах постовете на Главен скаут, заместник председател и председател в различните години до 2021. През същата година успях да завърша годишен курс за Скаут-майстори към Федерацията на Европейските Скаути с които българските скаути са в тесни контакти от много години.
Присъствал съм на множество национални лагери, на 2 международни джамборета, на 1 международен летен роверали поход, участвал съм като обучител в 2 лагер-училища на ФЕС. Бил съм водач на скаути в Бургас и Пловдив, национален отговорник по обучението за България.

 

1. Да започнем с може би най-важният въпрос, как решихте да станете скаут?

Това ли беше мечтата ви? 2. Разкажете ни за скаутското движение в България. Да Ви призная, имам чувството, че никак или много малко се говори за него. Какви задачи си поставят българските скаути?

Аз не знам много за скаутите, но от това, което прочетох, силно впечатление ми направи ангажиментът всеки ден да се прави по едно добро дело.

3. Какво означава да дадеш обещание като скаут? Какво представлява то и как определя посоката, в която човек се изгражда и изгражда своята ценностна система?

Вижте и

4. Вие сте скаут – мастер. Какви са отговорностите на скаут – мастера? Каква е структурата на скаутското движение в България и как се избира ръководството на организацията?

5. В предварителния ни разговор споделихте за състезанията, в които участват скаутите. Бихте ли разказали за тях и на нашата публика.

6. В решаването на какви истински проблеми сте участвали, Вие лично и скаутската организация. Какво е Вашето място в гражданското ни общество? Кои са Вашите добри дела всеки ден? Уважаеми приятели, това беше скаут – мастер на България, Апостол Караганчев. Благодаря Ви, че бяхте с мен, Генади Стойчев.

 

Г-н Караганчев, много Ви благодаря, че бяхте мой гост и се надявам да се видим отново, да ни разкажете повече за скаутите, тема, която поставя на дневен ред и отново въпросите за ценностите и добрите дела.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре