Сега четете
Четири медала извоюваха български спортисти на Олимпиадата в Париж

Четири медала извоюваха български спортисти на Олимпиадата в Париж

Само за една вечер България спечели четири медала на Олимпиадата в Париж и си гарантира още един.

Златният медал в класическата борба в категория до 87 кг. завоюва Семен Новиков, който на финала победи иранският борец Алиреза Мохмадипиани. Украинецът с български паспорт спечели с категоричното 7:0 точки.

Божидар Андреев спечели бронзов медал в категория 73 килограма  във вдигането на тежести. Българинът записа двубой от 344 килограма, като направи шест успешни опита и бе единственият с такова постижение в състезанието.

Натурализираната иранка Кимия Ализаде спечели бронзовото отличие в олимпийското таекуондо. На финала в категория до 57 килограма тя победи водачката в схемата Луо Зангши от Китай  с 2-1 части.

Хавиер Ибаниес остана с бронзовия медал, след като загуби полуфиналната битка в категория до 57 килограма на боксовия турнир срещу Мунарбек Сеитбек Уулу от Киргизстан.

Вижте и

Магомед Рамазанов си гарантира бронзовия медал, но ще се бори и за златото в категория до 86 кг в свободната борба. Тази вечер във финала той ще се изправи срещу трикратния световен шампион Хасан Язданичарати от Иран.

Днес се очакват още олимпийски медали. В битка за отличията влизат представителката ни в индивидуалното на художествената гимнастика Боряна Калейн и щангистът Карлос Насар.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре