Сега четете
Waze и Google с нови функционалности

Waze и Google с нови функционалности

Google въвежда някои новости в двете си услуги за навигация и цифрови карти, Waze и Maps. По-значителните са свързани с нов дизайн на секцията за съобщаване за инциденти в Maps.

 

 

В мобилните версии балончето за съобщение е заменено от оранжев триъгълник, който отваря по-голям списък с уголемени бутони. Изборите там са катастрофа (Crash), забавяне (Slowdown), полиция (Police), мобилна камера за скорост (Mobile speed camera), ремонт (Construction), затворена лента (Lane closure), спряло превозно средство (Stalled vehicle) и обект на пътя (Object on road).

Тази новост достига до Google Maps за Android и iOS, като скоро ще се появи също за Android Auto, CarPlay и Android Automotive.

Google Maps се сдобива още с ново насочване към дестинация, което автоматично ще осветява сградата и входа ѝ, когато я наближите. Опцията ще е налична за Google Maps в Android, Android Auto, Android Automotive, iOS и CarPlay през следващите седмици.

Waze получава предупреждения за нови типове камери – превишена скорост, минаване на червена светлина на светофар, използване на грешно платно, липса на колан и използване на телефона по време на шофиране. Тази добавка достига до всички с Android и iOS.

Вижте и

Нова функция за пътни събития ще предупреждава за концерти, паради, спортни и други събития, които засягат райони с места, които сте запазили или през които сте минали наскоро. Waze ще изпрати известие „след като събитието започне“ с подробности като причина, затворени пътища и условията на движение в реално време. Ще можете да споделяте тези подробности с други хора, а това вече се разпространява в световен мащаб за Android и iOS.

Waze скоро ще ви позволи да навигирате с упътвания завой по завой, актуализации на пътната обстановка в реално време и предупреждения за опасности, дори ако телефонът ви с Android е заключен. Тази полезна възможност се разпространява глобално за Android този месец, а за iOS ще се появи през есента.

Източник: Google

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре