Мистерията с изчезналите контейнери в град Русе

В града имахме от новите модерни контейнери, които са изцяло закрити и се отварят като застанете отстрани и повдигнете с дръжката капака нагоре, или натиснете с крак долна дръжка, след което може да си изхвърлите боклука. Навсякъде имаше един от два модела сходни закрити контейнери. На снимката по-долу може да видите единият от двата модела- единствената бройка, която успях да намеря, за да снимам. Другият модел беше по-разпространен.

Внезапно преди няколко седмици всички закрити контейнери от централните квартали изчезнаха. Може да липсват из целия град, но тъй като не съм си губил времето да обикалям крайните квартали, няма как да съм сигурен. По-интересното е, че те бяха заменени с контейнери от преди 20 и повече години, и то счупени- нито един няма капак. Вижте на снимките.

 

Вижте и

Къде изчезнаха качествените закрити контейнери и защо бяха подменени тихомълком с контейнери-боклуци, в които да се събират други боклуци? И защо общинската администрация не обясни нищо по въпроса за тази мистерия? Може да има и оправдана причина за изчезването на контейнерите, но не е необходимо гражданите да гадаят и няма как да знаят, ако някой не им каже. А може частните фирми, които държат обществената поръчка, да са решили, че могат да си спестят пари или да си спечелят допълнително, като ни пробутват контейнери, които в по-голямата си част стават единствено за скрап. Разбира се, няма как да сме сигурни, защото не е ясно кой трябва да направи проверка. Може би отговорните лица са решили, че никой няма да обърне внимание на изчезналите контейнери. Само че някои хора обръщат внимание!

Има три основни развития на разгледания казус. Мистерията с изчезналите контейнери да бъде разрешена и да ни върнат закритите контейнери, да бъде разрешена и да не ни върнат закритите контейнери и да не бъде разрешена и да не ни върнат контейнерите. Засега третият вариант изглежда най-правдоподобен.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
2
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре