Десислава Алексова ще се бори против корупцията и за качеството на жизнената среда в Европейския парламент

В европейския парламент ще се боря за качество на жизнената среда, борбата с корупцията и човешките права“ – заявява Десислава Алексова, външен автор и сътрудник на Любословие.БГ, която е кандидат за европейския парламент от листата на Зелено движение.

Ето какво заявява още тя:

„В европейския парламент ще работя за подобряване на качеството на жизнената среда, за защита на правата и свободите, за изграждане на по-зелено мислещо общество, за приобщаваща и демократична Европа.

Моят фокус ще бъден насочен към развитие на отговорен и солидарен туризъм, работа с местните общности и създаване на зелени работни места. Приоритет за мен ще са прилагането на устойчиви бизнес модели в земеделието и устойчиви хранителни системи, адаптиране към климатичните промени, защита и възстановяване на горите, опазване на биоразнообразието и екосистемите.

Моята мисия ще бъде да помогна за превръщането на хуманното отношение към животните в приоритет на равнище Европейски съюз, да подкрепя борбата с корупцията и дискриминацията.“

Д-р Десислава Алексова е родена в София. Завършва магистратура по „Международен туризъм“ в Нов български университет и придобива образователна и научна степен Доктор на НБУ, а през 2020 г. защитава докторат в Международно висше бизнес училище в направление 3.9. „Туризъм” от научна област „Социални, стопански и правни науки”. Има богат практически и академичен професионален опит. Работила е в туроператорски фирми, в държавната администрация и неправителствения сектор, участва активно в множество проучвания и проекти в сферата на туризма, образованието и регионалното развитие. Има над 80 научни публикации и участва в над 50 научни конференции. Владее английски и испански език.

Вижте и

Тя е изявен природозащитник и граждански активист. Има няколко номинации за активист за природата, както и номинация за Човек на годината. Участва активно в редица кампании на Коалиция „За да остане природа в България“, инициативи за създаване на нови защитени територии, организира природозащитни активности със студенти и работи активно върху изграждането на мост между туристическия и природозащитния сектор. Подкрепя каузи за защита правата на животните и гражданските права, електронното гласуване, борбата с хомофобията и ожесточената агресия срещу Украйна.

Повече за Десислава Алексова и нейната професионална и обществена дейност можете научите тук: https://btch.bg/members/desita/, както и да я подкрепите като гласувате с номер 29, преференция 111 на Евроизбори 2024.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре