Сега четете
Тежка влакова катастрофа в Белград

Тежка влакова катастрофа в Белград

Тринадесет ранени при сблъсък между два влака в Белград, предаде Франс прес, като се позова на сръбския министър на транспорта Горан Весич. Четирима от ранените са в тежко състояние.

Сблъсъкът е станал между товарен влак и пътнически влак, минал на червен семафор в тунел в Белград, поясни министърът.

Сред сериозно ранените е машинистът на влака, една кондукторка и двама пътници. Всички са били транспортирани в спешно отделение, а на девет пътници е оказана медицинска помощ на място.

Министърът на вътрешните работи на Сърбия Ивица Дачич заяви, че най-важното е, че няма загинали при катастрофата.Инцидентът стана на около 4 километра от центъра на Белград, близо до моста Панчево. На място са дошли седем пожарникарски екипа и медицински екипи.Според Весич пътническият влак се е ударил в товарния влак насред тунела. Там товарният влак бил спрял.Инцидентът е станал на т.нар на десния банатски коловоз между моста Панчевац и центъра на Белград, когато са се сблъскали пътническият и товарен влак. Лекият вагон се е ударил в товарния вагон, който е бил на гарата. Материалните щети по локомотива са общи, пише сръбският blic.rs.

Както потвърдили за местната медия, изпратени са екипи на Спешна помощ и пожарникари. Сблъсъкът е станал на дълбочина 400 метра.

Вижте и
Румен Радев

Шестима пътници са извадени без наранявания от СХМП и полицейски служители. Шофьорът М. С. и кондукторът А. С. са извадени с наранявания. Кондукторката се оплака от наранявания на корема. Пътникът Д.К. се оплакал от болки в дясната ръка.

Огледът на влака все още продължава. На местопроизшествието е отишъл дежурен прокурор от Първо основно прокуратура за извършване на оглед с полиция. В пътническия влак е имало 6 пътници, машинист и кондуктор, т.е общо осем души.Четирима души са откарани в Спешния център. Сред тях има момиче и машинист, за който се предполага, че е със счупена ръка.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре