Сега четете
Парламентът се събира да заседава на 21 Май,и да решава увеличението на пенсиите

Парламентът се събира да заседава на 21 Май,и да решава увеличението на пенсиите

Парламентът ще заседава извънредно на 21 май, вторник. Новината обяви Станислав Балабанов от ИТН след председателски съвет. Заседанието ще започне от 13:00 ч. То бе по искане на ПП-ДБ, на което да се гарантира увеличаването на пенсиите с 11%.

Според някои политически сили свикването на парламента вече е безсмислено и ще бъде използвано за политически цели. Други обаче казват, че не вярват в решенията на служебната власт.

„Няма смисъл, ако имаше, досега щях да съм го свикала. Все пак не мога да отменя нито Конституцията, нито правилника на Народното събрание”, каза председателят на НС Росица Кирова.

„Виждате изпълнителната власт колко често си мени мнението под натиск – за детската болница, увеличението на тока, пенсиите. Така, че заседание трябва да има. Потвърдихме го и на председателски съвет”, смята Стою Стоев от ПП-ДБ.

„По Конституция, след като са внесени подписи и има такова искане, Народното събрание е задължено да се свика извънредно. Проблемът е, че една конкретна политическа формация ще използва трибуната на Народното събрание за предизборни цели. Говоря за ПП-ДБ”, обясни Станислав Балабанов от ИТН.

Вижте и

От своя страна от БСП дневният ред на извънредното заседание да бъде допълнен и освен за пенсиите, да се обсъди и цената на тока. От партията призоваха на заседанието бъдат извикани служебният министър на енергетиката и председателя на КЕВР.

„Въпреки, че въпросът е решен, заседание трябва да има. Не е достатъчно това, което предлагат. Направих на председателски съвет предложение за допълване на дневния ред, като може да се  внесе като допълнителна точка. Във връзка с обявената информация, че се очаква драстично увеличение на тока, искаме изслушване на министъра на енергетиката и на председателя на КЕВР”, заяви Корнелия Нинова.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре