Сега четете
Григор Димитров се класира за четвъртия кръг по тенис

Григор Димитров се класира за четвъртия кръг по тенис

Григор Димитров се класира за четвъртия кръг на турнира по тенис на клей в Рим с награден фонд от 9.09 милиона евро. Първата ракета на България победи със 7:6 (3), 6:3 квалификанта Теренс Атман (Франция).

 

Хасковлията поведе с пробив и 2:1 в първия сет, но допусна изравняване до 3:3. Стигна се до тайбрек, в който Димитров поведе с 5:2 и приключи частта при 7:3.

 

В самото начало на двубоя, игран при ветровито време, най-добрият български тенисист падна и след това изпитваше болки в глезена, но това не му попречи да постигне краен успех в мача.

 

Българинът, който след четири дни ще празнува 33-тия си рожден ден, спечели подаването на французина за 4:2 във втория сет. След това успя да приключи двубоя при собствен начален удар от третата си възможност за час и 43 минути на корта.

 

Вижте и

В четвъртия кръг в италианската столица поставеният под номер осем в схемата Григор Димитров ще се изправи срещу победителя от изцяло американския мач между Себастиан Корда и Тейлър Фриц.

 

„Много труден мач, но днес беше битка. Много трудни условия. За жалост стъпих на криво и ми трябваха няколко гейма, за да успокоя играта. Трябваше да бъда солиден и да не допускам грешки. С всеки изминал мач става все по-трудно, длъжен съм да вдигна нивото“, каза Димитров на корта след победата срещу Атмане.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре