Станислав Балабанов: Бойко Рашков се е срещал с „доказани контрабандисти“

Заседанието на парламента започна с декларация от „Има такъв народ“ (ИТН), които заявиха, че Бойко Рашков се е срещал като министър на вътрешните работи с „доказани контрабандисти“ и определиха това като „тежък позор“ и „политически скандал“. Декларацията беше прочетена от Станислав Балабанов от ИТН.

Той посочи, че вчера на заседание на комисията, която проверява всички факти и обстоятелства, свързани с Агенция „Митници“, е станало ясно за „срастването на държавата с организирана престъпна група и наличието на мафия в България“. Балабанов посочи, че според официална информация на Министерство на вътрешните работи лицето Бойко Рашков се е срещал над 10 пъти с доказани контрабандисти и то не къде да е, а в Министерство на вътрешните работи и не като какъв да е в качеството си на министър на вътрешните работи. Това е позор, тежък политически скандал и доказателство за извършено престъпление, заяви той.

„Вчера лицето Бойко Илиев Рашков не просто продължи да лъже по темата, а започна и да маже“, заяви Балабанов. Той коментира, че в интервю за БНТ Бойко Рашков си е признал, че се е срещал с тези лица много преди рождения си ден. „Това говори за жалък опит да се измъкне от кашата, в която сам се е забъркал“, заяви Балабанов.

Не, няма да му се размине, няма да им се размине и на контрабандистите, няма да му се размине и на Асен Василев, тази комисия ще продължи да работи по същия прозрачен, отговорен и обективен начин и ще направи всичко възможно българското общество да научи истината, добави Балабанов.

Вижте и

А истината е, че „Продължаваме промяната – Демократична България“ и техните представители не се различават по нищо от обвиняваните във всички грехове ГЕРБ и ДПС – те са двете страни на една и съща монета, това обяснява защо имахме тази вредна „сглобка“ и защо след изборите е възможно отново да се сглоби, предупреди Балабанов. По думите му това може да бъде спряно само с изборите. И ние от ИТН ще направим всичко възможно това да се случи, посочи той.

Вчера имаше заседание на Временната комисия за разследване на корупционните практики в Агенция „Митници“ и евентуалната роля на Асен Василев в тях.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре