Сега четете
Наша емблематична журналистка Маргатита Михнева е в психиатрия и гасне от рак

Наша емблематична журналистка Маргатита Михнева е в психиатрия и гасне от рак

Само месец след като беше принудително въдворена в психиатрия след тотален нервен срив точно в навечерието на Коледа, Маргарита Михнева се бори за живота си в луксозен частен хоспис. Емблематичната журналистка е била настанена преди няколко седмици там от дъщеря си Неда, която се върна специално от Швейцария, за да е до нея в най-трудните й дни. Хосписът е в подножието на Витоша, а цената за престоя е доста висока – над 3000 лева на месец.

„Състоянието й никак не е добро. Ракът напълно е изпил силите й, има множество метастази. Маргарита вероятно кара последните си месеци, стопила се е до под 40 килограма. Няма сили дори да се храни. Не допускат никой при нея”, разказва нейна приятелка.

Малко преди Коледа журналистката отключи тежко психиатрично разстройство заради агресивната химиотерапия, на която е подложена. Тя подаде доста странен сигнал до прокуратурата, че е заплашена с убийство от хора, които дори не я познават. Заради странното й поведение в София спешно пристигна дъщеря й Неда, която от години живее в Швейцария, за да я настани за лечение в психиатрия.

Маргарита бе въдворена в психиатричното отделение на столичната Александровска болница, където обикновено се настаняват най-трудните пациенти. Тя е посрещнала там Нова година, а след като състоянието й е било овладяно, е преместена във ВМА. Неотдавна обаче е изписана и от там и сега е настанена в хосписа „Блокс”, който се слави като един от най-добрите. Михнева е в самостоятелна стая и за нея се грижат медицинска сестра и санитари.

„Дъщеря й планираше да я вземе със себе си в Швейцария, където има много добри здравни заведения. За съжаление, състоянието й се влоши и е невъзможно да пътува. Настаниха я в хосписа в София”, разкрива неин близък. Парадоксално, но разходите се поемат както от щерка й Неда, така и от бившия й мъж Петър Михнев, с когото журналистката воюваше повече от 30 години и дори се съдеше с него за фамилното име.

Вижте и

Още миналото лято, 20 години след като пребори тежката диагноза „рак на гърдата“, популярната журналистка бе диагностицирана с рак на костите. Той е открит от лекарите при рутинна проверка през 2021 г. Последвала спешна операция, продължила часове. Били ѝ отстранени три ребра. „Ужасяваща диагноза е това, на никого не пожелавам да я чуе. Нищо не ме болеше, отидох просто на рутинен преглед, направих си изследвания и хоп – отново се оказах онкоболна. От рака на гърдата съм имала разсейки в костите. Изрязаха ми три ребра – седмо, осмо и девето. Такава операция за първи път се правеше в България. Мислех да се оперирам в Швейцария. Шефът на дъщеря ми щеше да помогне, но казаха, че могат да ме оперират най-рано след 4 месеца, което при агресивен рак e доста време. Няма да крия – много болезнена операция беше. Болеше доста силно, като излязох от упойката”, сподели миналото лято Михнева, която до последно не падаше духом.

Проблемите я връхлетяха отново през декември, когато започнали агресивни вливания за поредната химиотерапия. Организмът й явно не издържал и я ударил в мозъка, което отключило параноидна шизофрения. Сега близките и приятелите на Маргарита Михнева стискат палци да успее и този път да излезе победител в тежката битка, въпреки че самата тя казвала, че вече няма сили да се бори.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре