Сега четете
Първите думи на сп. Мениджър на 2024 г.

Първите думи на сп. Мениджър на 2024 г.

Възможността да правим избор е една от най-големите ценности на съвременния свят. Нашите избори ни определят като хора, като професионалисти и изграждат средата, 8 която живеем. Те могат да бъдат източник както на голямо удовлетворение, така и на разочарование, но неизбежно ги правим. И по-добре да е осъзнато, със смелост и надежда. Именно затова решихме да посветим този брой на изборите, пред които сме изправени.

През следващата година в над половината свят ще се проведат политически избори. В условията на преразглеждане на световния ред и на правилата на съвместно съществуване те ще са от решаващо Значение 3а десетилетия напред. Усилието, което трябва да направим, 3а да не замъглим разсъдъка си във войната 3а нашето съзнание, в която ще се включи с нови сили и изкуственият интелект, ще е неимоверно голямо. Повече от всякога трябва да бъдем критични към източниците на информация,

3а да останем подвластни на собствената си воля.

На кръстопът сме ние като избиратели, на кръстопът са правителствата в своята фискална и зелена политика, на кръстопът са централните банки в определянето на паричната си политика, на кръстопът е бизнесът, който се нуждае от магическо кълбо, за да може да планира, на кръстопът са предприемачите в областта на AI, които трябва да решат дали да изпуснат духа от бутилката, на кръстопът е образованието, което трябва да реши дали да произвежда кадри 3а икономика с неясни в момента очертания или хора с ценности и осъзнаващи собствената си себестойност. В крайна сметка от нас зависи дали да гледаме напред или назад. Ние избираме!

Вижте и

Приятно пътуване из страниците на сп. „Мениджър“!

Таня Кръстева, главен редактор на сп. „Мениджър“!

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре