Сега четете
Работещите в „Мини Марица-изток“ настояват за яснота относно работата на дружеството

Работещите в „Мини Марица-изток“ настояват за яснота относно работата на дружеството

Работещите в „Мини Марица-изток“ настояха за среща с ръководството на предприятието в централата в Раднево. „Основната цел на срещата, която искаме, е да изразим нашите притеснения относно всички документи, които в момента държавата за пореден път ни представя като проекти и стратегии. Да посочим забележките по пътната карта и Териториалните планове“, заяви пред журналисти преди срещата лидерът на КТ „Подкрепа“ в ТЕЦ 2 Бисер Бинев. Той посочи, че по време на срещата ще се обсъждат „визията и намеренията на ръководството“.

Притесненията на работещите са свързани с визия или проект, в който категорично е записано, че още от догодина – 2024 година, ние в България трябва да произвеждаме 9 тераватчаса електроенергия от въглищни мощности. Това само по себе си означава, че нашето предприятие „Мини Марица-изток“ ще добива не повече от 14 млн. тона въглища. А още тази година ние ще приключим с около 19 млн. тона въглища и сме на ръба пред фалит, в много критична ситуация“, обясни Бинев. Основните въпроси са дали съставът на работещите ще остане същият, хората ще получават ли възнаграждения и социални придобивки, които имат“, допълни той.

Преди срещата работещи се събраха на символичен протест пред сградата на дружеството.

Вижте и

Любословие.бг припомня, че през октомври за две седмици работещи в ТЕЦ-овете и мините блокираха за движение автомагистрала „Тракия“ и прохода Хаинбоаз. Тогава те стартираха подписка за преминаване към ефективни стачни действия. За това е необходимо тя да бъде подкрепена от повече от половината работещи в „Марица Изток“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре