Сега четете
Илияна Йотова е патрон на инициативата „Посланик за един ден“

Илияна Йотова е патрон на инициативата „Посланик за един ден“

За седма поредна година под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова ще се проведе инициативата на британското посолство в България „Посланик за един ден“. Това съобщиха от прессекретариата на президентската институция. Конкурсът е по повод Международния ден на жената и окуражава българските момичета да изразят своите възгледи по широк кръг от значими за обществото въпроси.

 

Победителките в конкурса ще имат възможност да участват в работното ежедневие на британския посланик в България Роб Диксън, да се срещнат с вицепрезидента Илияна Йотова, високопоставени представители на изпълнителната власт, членове на парламента, представители на гражданското общество и бизнеса, както и българската преса, информираха от британското посолство за конкурса.

 

Целта на „Посланик за един ден“ е да подкрепи овластяването, лидерството и участието на жените в обществото. Конкурсът насърчава младите жени от цяла България да мечтаят смело, да вярват в себе си и да развиват потенциала си. Конкурсът предоставя на победителките уникалната възможност да разберат какво е да си посланик, окуражавайки ги да търсят роли на ръководни позиции, посочиха още от посолството.

 

„Тази водеща програма има за цел да даде възможност на младите момичета в България да станат лидерите на бъдещето, да помагат на своите общности и да участват активно в гражданското общество. Програмата „Посланик за един ден“ стартира в България и вече се прилага по целия свят. Много от предишните ни победителки вече са се превърнали във вдъхновяващ пример. Вълнувам се, че ще имам възможността да чуя мислите и гледните точки на тазгодишните победителки по въпроси, които засягат всички нас“, заяви британският посланик Роб Диксън, цитиран от посолството.

 

Вижте и
Румен Радев

Конкурсът стартира през 2018 г. от Британското посолство по повод Международния ден на жената. През изминалите седем години в конкурса участват над 65 забележителни млади дами, а конкурсът, започнал в България, е репликиран от британските посолства по целия свят, от Нова Зеландия до Германия, от Чехия до Индия.

 

Тазгодишната тема на конкурса е „Вдъхновение“. Въпросът, върху който желаещите да участват момичета от 8 до 12 клас трябва да запишат кратко видео, е „Ако бяхте посланик за един ден, как щяхте да вдъхновите момичетата да преследват смело мечтите си, да развиват потенциала си и да не се отказват?“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре