Сега четете
ИАМН се самосезира по случай на родилка с тежки усложнения след секцио

ИАМН се самосезира по случай на родилка с тежки усложнения след секцио

Изпълнителната агенция „Медицински надзор“ (ИАМН) се самосезира по случай на родилка с тежки усложнения след секцио, съобщиха от агенцията.

Оттам посочват, че във връзка с изнесена информация в медиите ИАМН се самосезира и започва извънредна проверка в Многопрофилната болница за активно лечение в Благоевград и в СБАЛАГ „Майчин дом“ – София.

На 20 октомври на официалния сайт на СБАЛАГ „Майчин дом“ има публикувана информация за случая, в която се посочва, че 23-годишна пациентка е приета по спешност в болницата с усложнения след цезарово сечение, извършено в МБАЛ – Благоевград. Няколко дни след раждането на второто си дете, жената е изписана за долекуване с антибиотична терапия в родния си град Сандански, а един ден по-късно е хоспитализирана повторно в Благоевград с температура.

Поради данни от образните изследвания за излив в корема и след съгласуване с екипа на „Майчин дом“, родилката е транспортирана с линейка в София, съобщават още от СБАЛАГ „Майчин дом“. При операция се установява тежък перитонит. Взето е решение за отстраняване на матката, заедно с яйчниците двустранно, поради сериозни възпалителни изменения, които са довели до тежък сепсис. Извършената от акушер-гинеколога д-р Димитър Божилов операция, е животоспасяваща, посочват от лечебното заведение.

Интраоперационно екипът на „Майчин дом“ се консултира с коремния хирург доц. Свилен Маслянков, за изключване усложнения от перитонита, и с урологичен екип от УМБАЛ „Александровска“ по повод предишна пластика на уретери в детска възраст. Направена е консултация с кардиолог от УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ и с пулмолог от „Александровска“, съобщават от „Майчин дом“. След изписването на жената ще бъде назначена хормоналната терапия, което няма да се отрази на качеството ѝ на живот, допълват оттам.

Директорът на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев каза, че е запознат със случая. Направени са изследвания на всички инструменти, няма растеж, тоест причината не е, грубо казано, мръсни инструменти, посочи д-р Митев.

Вижте и

Жената е родила със секцио по медицински причини. „Това, че е с малко температура, това се случва много често от гърдите, когато не се изстискат достатъчно. Тя не е имала нито коремни болки, нито нещо по-сериозно, което да ни накара да я задържим. Инфекцията не се развива с часове, тя е с дни“, каза д-р Митев. След като жената е потърсила повторно медицинска помощ в МБАЛ – Благоевград, колегите са преценили и са я изпратили в София, родилката си е вкъщи, жива и здрава, това е най-важното, коментира д-р Митев.

От „Медицински надзор“ съобщават, че проверката на двете лечебни заведения е в периода 26 октомври – 3 ноември. За резултатите ще бъде съставен констативен протокол в срок до десет дни от приключване на проверката.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
1
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре