Сега четете
Интензивен е трафикът за товарни автомобили на пунктове на България

Интензивен е трафикът за товарни автомобили на пунктове на България

Интензивен е трафикът на част от гранично контролно-пропускателните пунктове (ГКПП) на България за товарни автомобили, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ на сайта си. Информацията е актуална към 06:00 часа тази сутрин.

На границата с Румъния трафикът е интензивен на пунктовете „Видин“, „Кардам“, „Никопoл “ и „Дуранкулак“ за товарни автомобили на изход. Поради критично ниското ниво на река Дунав фериботната платформа, обслужваща ГКПП „Оряхово“ – „Бекет“, няма да изпълнява курсове до нормализиране нивото на реката. Товарните автомобили ще бъдат пренасочвани към граничните пунктове „Русе“ и „Никопол“. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/“Липница“ и „Крушари“/“Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8 до 20 часа.

На пункт „Калотина“ на границата със Сърбия трафикът е интензивен за товари автомобили. На пункта продължават строително-монтажните дейности. Това налага временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване, припомнят от „Гранична полиция“. На останалите гранично- пропускателни пунктове трафикът е нормален.

По границата с Гърция на пункт „Кулата“ трафикът е интензивен за товарни автомобили в двете посоки. На останалите гранично-пропускателни пунктове е нормален. От „Гранична полиция“ препоръчват на гражданите, които пътуват към и от Гърция през почивните дни, да използват за преминаване, освен „Кулата“ и „Маказа“, и останалите пунктове на българо-гръцката граница – „Илинден“, „Златоград“, „Ивайловград“ и „Капитан Петко войвода“. През гранични пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

Вижте и

На граничните пунктове „Капитан Андреево“ и „Лесово“ на границата с Турция трафикът е интензивен за товарни автомобили. На останалите гранично-пропускателни пунктове е нормален.

Продължава ремонтът на пункт „Станке Лисичково“ на границата с Република Северна Македония. Преминаването е възможно при спазване на мерките за временна организация на движението. На пунктовете „Гюешево“ и „Златарево“ трафикът е нормален.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре