Сега четете
Григор Димитров си осигури скок с три места в световната ранглиста по тенис

Григор Димитров си осигури скок с три места в световната ранглиста по тенис

Отличното представяне на Григор Димитров на „Мастърс“ турнира в Шанхай му осигури скок с три места в световната ранглиста по тенис. След като стигна до 1/2-финалите в китайския мегаполис, 32-годишният хасковлия се изкачи до №16 в класацията на професионалната асоциация (АТР), което е негов личен връх за последните над две години и половина.

За последен път първата ракета на България беше толкова напред в ранкинга на 22 март 2021 г., когато също заемаше 16-а позиция. След това Григор навлезе в дълъг период на колебливи изяви, които го смъкнаха чак до 37-о място в края на февруари 2022 г.

Димитров обаче постепенно възстанови формата си и завърши миналия сезон в Топ 30, а със серия добри резултати през 2023 г. се завърна и в Топ 20. През настоящия сезон най-добрият ни тенисист стигна до общо пет 1/2-финала, а на един от турнирите игра и финал – в Женева през май.

Вижте и

Тази седмица бившият №3 в света ще почива, след като в последния момент оттегли заявката си за „АТР 250“ в Антверпен. Следващото му планирано участие е на „АТР 500“ във Виена следващата седмица (23-29 октомври).

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре