Сега четете
За нас, българите, еврейският народ е братски

За нас, българите, еврейският народ е братски

Ние, българите, наричаме много народи приятелски – такава е нашата, изкована с хилядолетия, ценностна система, но еврейският народ за нас, българите, е братски. Това каза председателят на Народното събрание Росен Желязков в Централната софийска синагога, където се отслужва молитва за мир.

С нашите братя, евреи, сме делили тежки мигове в историческата си съдбовност, подчерта Желязков. Ние сме особено чувствителни и споделяме драмата и трагизма на този зловещ непровокиран акт срещу Израел. Седми октомври ще остане в историята не като поредния, за съжаление, акт на терор, ще остане като онова най-зловещо изражение на библейската хилядолетна борба между доброто и злото, заяви той. Много ясно изразяваме нашата солидарност и съпричастност, не само с болката и страданието на нашите братя и сестри, изразяваме нашето разбиране, зов за легитимен отговор на тази непредизвикана агресия. Отговор, който не е просто регионален сблъсък, това е този отговор, който трябва да възстанови човешкия баланс от борбата между борбата на доброто и злото. Онзи отговор, с който трябва да покажем на света, че тероризмът няма място в нашия живот – не само, защото е въпрос на възмездие, а защото е въпрос на справедливост, а справедливостта – това е сбъдването на доброто върху злото, коментира той.

Желязков припомни, че Народното събрание прие декларация в подкрепа на Израел. По думите му това не е обикновен политически акт на солидарност, а човешка подкрепа. Скърбим за нашите братя и сестри днес, на този ден на траур и се молим за душите на загиналите, на живите, за всички, които ще проведат справедливата битка срещу тероризма, каза Желязков.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре