Сега четете
Териториалните планове не трябва да бъдат приемани и изпращани в Еврокомисията поне в рамките на следващия месец

Териториалните планове не трябва да бъдат приемани и изпращани в Еврокомисията поне в рамките на следващия месец

Териториалните планове не трябва да бъдат приемани и изпращани в Европейската комисия най-малко в рамките на следващия месец. Това заяви пред журналисти председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Проект на решение за одобряване на нови приоритети по програма „Развитие на регионите“ 2021 – 2027 г. и на проекти на териториални планове за справедлив преход на Република България за районите от ниво NUTS3 – Стара Загора (и прилежащите общини), Кюстендил и Перник, като част от програмата ще разгледа днес на извънредно заседание Министерският съвет.

Ако не бъдат приети, България може да загуби, освен над 1,4 млрд. лв. по плановете, свързани със Стара Загора, Кюстендил и Перник, още 3 млрд. лв. по плановете, свързани с всички останали териториални планове, коментира премиерът Николай Денков по-рано днес.

За „Възраждане“ „не е драма“ страната ни да не получи средствата, защото тези пари ще бъдат получени, за да бъде ликвидирана най-печелившата остатъчна индустрия в България. Остатъчна, защото беше ликвидирана последните 34 години, коментира Костадинов. Според него България ще получи около 5 процента от това, което ще ликвидира.

Вижте и

Костадинов посочи, че на председателски съвет не е подкрепено решението Министерския съвет да бъде задължен в срок до 15 октомври да приключи преговорите с Европейската комисия в изпълнение на решението на това НС за промяна в Плана за възстановяване и устойчивост.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре