Сега четете
Годишните награди за биоразнообразие и климат 2023 ще бъдат проведени на 30 септември

Годишните награди за биоразнообразие и климат 2023 ще бъдат проведени на 30 септември

Годишните награди за биоразнообразие и климат, чиято цел е да се запознаем с непримиримите примери за борбеност, отдаденост и постоянство в българската природозащита ще бъдат проведени на 30 септември (събота) от 18:30 часа, в “Топлоцентрала”, намираща се в едно от зелените кътчета на столицата – Южен парк.

За дванадесети път “Годишни награди за биоразнообразие и климат” ще покажат нашата признателност към една от най-смелите и всеотдайни общности в страната, ще осветят непознатите герои, ще ни срещнат с непримиримите личности и организации, борещи се за планините, морето и горите. Започнали в далечната 2006 година, Наградите са нашия начин да отдадем заслуженото признание на всички, които обичат природата и превръщат опазването й в своя мисия и начин на живот!
Не пропускайте да се запознаете с всички вдъхновяващи номинации в петте категории, да гласувате и помогнете за определянето на Наградите на публиката, които често са различни от тези на Журито.
Можете да гласувате за своите фаворити в 5-те категории за наградата на публиката в събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/1005455964036277/?active_tab=discussion
Сред номинираните в категория „Отговорни бизнеси“ е и партньорът на Любословие.БГ, с когото излъчваме Подкастът на Креативо, фирма „Креативо.ком“ ЕООД.
Фирмата е номинирана със следните мотиви:
„Креативо.ком“ ЕООД е малка фирма, чиято дейност е изцяло ориентирана към опазването на природата и практикуването на устойчив туризъм. Част от работата й е свързана с организиране на събития с кауза, които най-често са насочени към децата. Водещо разбиране на хората от Креативо е, че децата са посланици за опазването на природата. Пример за такива събития са организирането и реализацията на Деня на Жабешкото блато в гр. Ботевград и Деня на божура в гр. Божурище. В основата на цялата дейност са предварителните проучвания на културното и природно наследство на определени места, както и проучването на потенциала за обособяване и реализиране на природосъобразен туристически продукт. В периода 22.05.2022-22.05.2023 г. фирмата участва в проекти за проучване на природните и културните богатства на общините Горна Малина, Костинброд и Радомир, разработване на туристически брандове насочени към природните дадености на дестинациите, включително разработване на регионални марки за качество „Горна Малина – първата зелена община в България“ и „Запазена марка Радомир“, които са представяни на национални и международни форуми. А доброволната сертификация за качество на община Радомир, беше внедрена на практика и доби широка обществена и медийна популярност. По този начин фирмата постига устойчивото развитие на дестинации, които са нови или малко познати сред хората.
За повече информация: https://creativo.space/
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре