Сега четете
Продадоха легендарна жилетка на музикалната легенда Фреди Меркюри

Продадоха легендарна жилетка на музикалната легенда Фреди Меркюри

Копринена жилетка на вокалиста на „Куин“ Фреди Меркюри с портрети на шестте му котки беше продадена на търг за 174 300 долара!

Известна сред феновете на легендарния изпълнител, дрехата е подарена на Меркюри за Коледа през 1990 г. от неговия приятел Доналд Маккензи.

С тази жилетка, черна копринена риза и спортен панталон вече много болният Фреди се появява в последния видеоклип на „Куин“ към песента „These Are The Days Of Our Lives“ шест месеца преди смъртта си. Фреди Меркюри е известен като страстен любител на котките. Върху жилетката са изобразени неговите любимци Голиат, Далила, Лили, Мико, Оскар и Ромео. Маккензи дава техни снимки на приятелката си Риса Ратклиф, която рисува подаръка за вокала на „Куин“.“

Сотбис“ организира поредица от търгове за колекция от 1500 лични вещи на Фреди Меркюри. След смъртта на музиканта те се съхраняват в лондонското му имение „Гардън Лодж“, което заедно с тях е завещано на Мери Остин – жената, наричана от Мъркюри „любовта на живота му“.

Вижте и

Повече от 30 години след смъртта му 72-годишната Остин реши да продаде колекцията си, насочвайки част от приходите към фондация „Меркюри“ и фондацията на Елтън Джон, които работят за повишаване на осведомеността за ХИВ/СПИН. Заболяването е причина за смъртта на Фреди, който не доживя до 46-ия си рожден ден.

На втория ден от търговете за най-висока сума – 570 000 долара, беше продаден церемониален черен кител с ордени, акселбанти и сребърни пагони, който Меркюри носи по време на организирания от него бал в Мюнхен през 1985 г. по случай рождения му ден. Снимки от скандалното парти са включени във видеоклипа „Living On My Own“, който е забранен от Би Би Си.135 000 бяха платени за жълта мрежеста тениска с надпис „Champion“ на гърдите, с която Фреди Меркюри е облечен на последния си концерт с „Куин“ пред 120 000 души през август 1986 г.Ден по-рано на търга на „Сотбис“ бяха продадени ръкописа на емблематичния хит „Бохемска рапсодия“ на „Куин“ и пианото, на което Фреди Меркюри композира почти всичките си песни, припомня БТА.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре