Сега четете
Васил Божков е бил задържан за 24 часа, каза негов адвокат

Васил Божков е бил задържан за 24 часа, каза негов адвокат

Васил Божков е бил задържан за 24 часа. Това заяви пред журналисти на летище София Стоян Баумайер, който се представи като един от адвокатите на бизнесмена. По-рано днес самолетът, с който Васил Божков обяви, че се прибира, кацна на столичния аеропорт.

 

Стоян Баумайер заяви, че на Васил Божков му предстои преглед в болницата на МВР и след това евентуален разпит от прокуратурата.

 

„Той се върна съвсем доброволно и при първа възможност, защото до 23 август той нямаше разрешение от властите в Дубай да напуска страната от съображения за неговата сигурност“, обясни адвокатът.

 

На въпрос  какви са мотивите на бизнесмена да се върне сега в България, Баумайер заяви: „Неговите мотиви са да изчисти името си пред съда“.

 

Попитан дали убийството на Алексей Петров е отворило пътя на Васил Божков към България адвокатът каза: „Не мисля, че трябва да вкарвате моя клиент в роли, във филми, за които той даже не знае, че е имало кастинг“. По думите на защитника Васил Божков и Алексей Петров нямат нищо общо. Техните пътища никога не са се пресичали, допълни той.

Вижте и

 

Стоян Баумайер посъветва медиите да следят социалните профили на Васил Божков, където „ще има повече информация, поетапно, за всичко“.

 

Любословие.бг припомня, че през май бизнесменът, който пребиваваше в Дубай, написа във страницата си във Фейсбук, че е готов да се върне в България като защитен свидетел. В течение на времето България изпрати няколко молби за правна помощ до Обединените арабски емирства. През февруари Великобритания обяви, че налага санкции срещу трима българи, сред които и Васил Божков. Едно от делата срещу бизнесмена е за държане и отчуждаване на културно-исторически ценности. Другото е свързано с хазартния му бизнес. По това разследване Божков има обвинение, че е ръководил организирана престъпна група. Според прокуратурата тя е действала от 2014 г. и се занимавала с изнудване, подкупи, пране на пари и длъжностни престъпления. Срещу Васил Божков има и трето разследване, като прокуратурата твърди, че той е виновен за побои, закани за убийства и убийства. Освен в списък на Великобритания, името на Божков се появи и в първия списък „Магнитски“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре