Сега четете
Жена е приета в УМБАЛ-Бургас, след побой

Жена е приета в УМБАЛ-Бургас, след побой

Жена на 52 г. е приета в Спешното отделение на Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) в Бургас след нанесен побой. Сигналът е подаден вчера, около 10:30 часа, съобщиха от Областната дирекция на МВР в морския град.

 

Побоят е нанесен в апартамент в блок 61 в жилищен комплекс „Славейков“. Установен и задържан е соченият за извършител на деянието, приятел на пострадалата. Той е 52-годишен бургазлия, който е обвинен, че след употреба на алкохол и кратък спор, нанася удари с ръце в областта на главата на пострадалата.

 

Жената е прегледана в „Спешния център“, където ѝ е поставена диагноза „фрактура на костици на носа“, без опасност за живота е и е разпитана в качеството си на свидетел – пострадал.

 

По случая е образувано бързо производство.

Любословие.бг припомня, че на 2 август т.г. бе задържан 45-годишен мъж от Бургас, след сигнал за домашно насилие над 48-годишната му съпруга и 78-годишния ѝ баща.

Вижте и

 

Днес депутатите ще се съберат на извънредно заседание, за да обсъдят предложенията за промени в Наказателния кодекс (НК) и Закона за защита от домашното насилие. Миналата седмица Комисията по правни въпроси в Народното събрание прие предложения за промени в НК, с които се завишават наказанията за леки и средни телесни повреди. Приети бяха и промени в Закона за защита от домашното насилие.

 

От края на юли в много градове в страната се провеждат протести срещу насилието над жени и в подкрепа на 18-годишно момиче, нападнато в Стара Загора.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре