Сега четете
Иван Гешев обяви създаването на гражданско движение „Справедливост за България“

Иван Гешев обяви създаването на гражданско движение „Справедливост за България“

Днес обявявам създаването на гражданско, родолюбиво, консервативно движение, основано на националното достойнство, християнската етика и българските традиционни, семейни ценности – „Справедливост за България“. Това каза бившият главен прокурор Иван Гешев в изявление на живо във Фейсбук, където предстои да отговаря на въпроси, зададени му от граждани.

 

“Смятам, след като най-после бъде приета моята оставка като редови прокурор, да застанем заедно с всички, които споделят тревогата за бъдещето на България и децата ни“, каза Гешев. Той се обяви в защита на българската национална идентичност и консервативни ценности, както и за обединена Европа, но „Европа на отечествата“, а не на „брюкселски чиновници“.

 

Също така Гешев посочи, че съдебната власт трябва да е независима и защитена от „престъпни, политически посегателства и действия“, както и че трябва да се създаде „честен и надеждно контролиран избирателен процес, включително чрез реално възстановяване на мажоритарния избор“. Бившият главен прокурор се обяви и в подкрепа на провеждането на лустрация.

 

В отговор на въпрос Иван Гешев каза, че смята да се бори на общественото поле, заедно с гражданите за по-добра страна. „Вярвам в консервативни и родолюбиви ценности, в българските традиционни семейни ценности“, добави той. Ако реша да създам партия, ще разчитам на гражданите, а не на олигарси, коментира още Иван Гешев.

 

Вижте и

По думите му Народното събрание се крепи, защото „го превърнаха в убежище за имунитети“.

 

Гешев каза още, че ако е било вярно, че „Пеевски, Борисов, ГЕРБ и ДПС са ме назначили, в момента нямаше да съм отстранен като главен прокурор“. По думите му причината да бъде отстранен от поста, е защото прокуратурата си е вършила работата в интерес на гражданите. Той добави, че по неговата информация Бойко Борисов не е бил щастлив от избора му за главен прокурор, тъй като е искал на поста да бъде назначена жена.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
1
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре