Сега четете
Започва едно от най-бляскавите събития международният кинофестивал в Кан

Започва едно от най-бляскавите събития международният кинофестивал в Кан

Днес, 16 май, стартира Международният кинофестивал в Кан. Откриването е тази вечер със завръщането на актьора Джони Деп, който е под прицел след съдебното дело срещу бившата му съпруга по обвинения в домашно насилие.

Водеща на церемонията за откриването ще бъде актрисата Киара Мастрояни, а противниците на пенсионната реформа във Франция може да се изкушат да използват събитието като трибуна. Преминаването по стълбите на Фестивалния и конгресен център ще бъде наблюдавано особено внимателно.

На червения килим се очаква завръщането на изпадналия в немилост бивш Джак Спароу от „Карибски пирати“. Режисьорката Майвен му даде главна роля – тази на Луи Петнадесети, в „Жана дю Бари“ – филмът, който ще постави началото на форума. Самата тя пък се превъплъщава в образа на любимката на краля, съобщава БТА.

Символично е завръщането на булевард „Кроазет“ на американския актьор, който се смята за жертва на непримиримостта на филмовата индустрия след скандала #АзСъщо.

Запитан за избора на откриващия филм на фестивала в Кан, директорът Тиери Фремо подчерта, че се е интересувал от Деп „като актьор“, на когото нищо не забранява да снима и чието представяне в продукцията определи като „изключително“.

Вижте и

Фремо каза, че не е следил нашумялата съдебна сага между Деп и бившата му съпруга – актрисата Амбър Хърд, отправяли си взаимни обвинения в домашно насилие и клевети.

Джони Деп накрая спечели делото за клевета в САЩ, но Амбър Хърд трябваше да изтърпи порой от нападки. Накрая тя изчезна от публичното пространство, след като „загуби вяра в американската правосъдна систе.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре