Сега четете
Гълъб Донев: Служебната власт се справи с организацията на изборите

Гълъб Донев: Служебната власт се справи с организацията на изборите

Служебната власт се справи с организацията на изборите, както и с предходните избори през октомври 2022 г., въпреки направените в последния момент промени в изборното законодателство, включително и с видеонаблюдението, заяви служебният министър-председател Гълъб Донев в ефира на сутрешния блок на БТВ.

По думите му изборите протекоха спокойно. Това, което избирателите показаха на тези избори, трябва да говори на политиците, че трябва да търсят приоритетите и да решават проблемите, смята той. Защо машините дадоха дефекти, ще бъде изяснено от  техническите екипи, които обслужваха изборите, посочи Донев.

Той каза, че не би могъл да си постави оценка, това според него ще направят българските граждани.

Премиерът заяви, че служебното правителство управлява стабилно финансите на държавата. С 20 процента са увеличени приходите от данъци. Постъпленията от ДДС са по-малко, защото има промяна в структурата на износа и вноса, обясни премиерът. Миналата година имахме повече внос, а сега, в първите 3 месеца на годината, имаме рекорден износ, каза Донев. Той отрече да има чадър над големи фирми, които не внасят ДДС.  „Не приемам тези обвинения“, заяви служебният премиер.

Вижте и

Той каза, че към 7 април държавната хазна се управлява много добре. Ние сме на дефицит в резултат на политиките, приети миналата година, каза Донев и добави, че с 20 процента са повече приходите, с 30 процента са увеличени разходите, което дебалансира бюджета. Такива разходи гласуваха политиците през 2022 г., каза Донев. Той потвърди, че служебното правителство ще внесе до края на април проекта за държавен бюджет с дефицит не повече от 3 процента.

Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре