Сега четете
Разпитаха още свидетели по делото „Семерджиев”, ежемесечно сменял накладките на колата си

Разпитаха още свидетели по делото „Семерджиев”, ежемесечно сменял накладките на колата си

Софийският градски съд проведе поредното заседание по делото за тежката катастрофа от миналия юли на столичния булевард „Черни връх“, в коятозагинаха две млади жени. Подсъдимият по делото е Георги Семерджиев и днес по време на заседанието в съда бяха изслушани няколко свидетели, предаде БГНЕС.

Сред разпитаните свидетели бяха двама мъже, които са работили в сервиза, в който Семерджиев е поддържал автомобила си. Свидетелите заявиха, че всеки месец са сменяли накладките на автомобила, което не е обичайна практика.

Беше разпитан и още един свидетел, който обясни, че това не е първата катастрофа на Семерджиев. Той посочи, че и преди време обвиняемият отново е предизвикал катастрофа.

Следващото заседание по делото Семерджиев ще бъде на 6 март.

Вижте и

Семерджиев отговаря за общо 5 престъпления, извършени на 10 юни 2022 г. и на 5 юли 2022 г.

В обвинителния акт, разпространен от прокуратурата, пише, че мъжът е карал с включена полицейска лампа, със скорост 166 километра в час в градски условия, където ограничението е до 50 км в час, без шофьорска книжка и под въздействието на наркотици. Автомобилът е преминал на червен светофар.

За тежката катастрофа на бул. „Черни връх” обвинението е за причиняване на смърт по непредпазливост на две момичета: 21-годишната Хариет Стефанович и 26-годишната Христина Дилева, като действието е извършено под въздействието на метамфетамин, избягал е от местопроизшествието и като цяло случаят е квалифициран като особено тежък. Предвиденото наказание е от 5 до 20 години затвор. Случаят предизвика и редица рокади в СДВР.
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре