Сега четете
От БСП настояват за таван на цените от малката потребителска кошница

От БСП настояват за таван на цените от малката потребителска кошница

Едно от първите неща, които ще предложим в следващия парламент, е временно налагане на таван на цените на храните от малката потребителска кошница, се посочва в позиция на БСП, изпратена от пресцентъра на партията.

 

„След Гърция, Испания, Унгария, вече и Франция подготвя таван на цените на над 50 потребителски стоки. Идеята е от следващия месец тези стоки от „антиинфлационната кошница“ да се продават не по-скъпо от цената на едро“, отбелязват от партията.

 

От БСП настояват за таван на цените от малката потребителска кошница, защото според тях само това е работеща мярка. Проверки на грамажа и етикетите няма да помогнат на хората, отбелязват социалистите.

 

Те питат: “Как в Испания, Гърция, Франция може, а в България не може?“ и посочват, че искат европейски мерки.

 

Вижте и

Проверки за нелоялни търговски практики се провеждат в цялата страна от вчера. Основен фокус на инспекциите са нелоялните търговски практики в търговските обекти, които могат да бъдат предпоставка за необосновано завишаване на цените на стоките.

 

Министърът на икономиката Никола Стоянов посочи в интервю тази сутрин, че спад в цените на храните ще има, но първо въпросът е колко ще е той.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре