Сега четете
Депутати коментираха настроенията сред политическите сили в парламента преди гласуването на кабинета „Габровски“

Депутати коментираха настроенията сред политическите сили в парламента преди гласуването на кабинета „Габровски“

Народното събрание днес ще обсъди и гласува проектокабинета, предложен от кандидата за премиер на ГЕРБ-СДС Николай Габровски. Преди началото на заседанието представители на политическите сили коментираха какви са очакванията им.

 

„Продължаваме промяната“ обявиха, че няма да подкрепят предложението за кабинет. Председателят на парламентарната група Андрей Гюров каза, че гражданите са им гласували доверие на изборите, защото са знаели, че няма да правят коалиция с ГЕРБ. Според него предложеното правителство не може да осигури излизане от кризата. Настимир Ананиев (ПП) обяви, че от тяхна страна има 53 сигурни гласа „против“.

 

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов заяви, че всички народни представители на партията ще бъдат в зала и отбеляза, че предсрочните избори са нещо добро.

 

Георги Свиленски от БСП каза, че социалистите имат 24 народни представители и това са 24 гласа „против“ пректокабинета. Да видим какво ще стане с втория мандат, тогава ще говорим за третия, коментира още той.

 

Йордан Цонев от ДПС посочи, че вероятно ще подкрепят кабинета на проф. Габровски, но с компромиси. Трябва да направим всичко възможно, за да има работещо правителство, каза той и добави, че рейтингът на парламента пада всеки ден.

Вижте и

 

В кулоарите на парламента Деница Сачева от ГЕРБ – СДС коментира, че дебатите тепърва предстоят. „Преговорите, които проведохме бяха публични. Имаме заявена подкрепа от една парламентарна група, тепърва предстоят дебатите“, обясни тя. Не сме водили никакви разговори и не сме правили задкулисни договорки, оставяме на всеки депутат да прецени как да гласува, добави тя.

 

Надявам се, че ще има правителство. Кабинетът, който е предложен от първата политическа сила, това е изборът на народа, коментира и Димитър Стоянов  – служебен министър на отбраната, на влизане в Народното събрание.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре