Сега четете
Известни артисти и певци се включват в спектакъла за Стефан Данаилов

Известни артисти и певци се включват в спектакъла за Стефан Данаилов

Известни артисти и певци се включват в спектакъла за Стефан Данаилов. Актьорите Асен Блатечки, Иван Юруков, Павел Иванов и певицата Кристина Димитрова са сред участниците в събитието, научи БТА от организаторите.

Както писа БТА, спектакълът „Години любов“ в Народния театър „Иван Вазов“ е кулминация на честването 80 години от рождението на Стефан Данаилов. Входът е с покани и билети. Цената е символична, а идеята е набраните от представлението средства да бъдат дарени на Дома за ветерани от сферата на културата, за който приживе се е грижил и самият Стефан Данаилов, допълват организаторите.

Студенти и приятели на Мастера ще представят музикални изпълнения, ще бъдат излъчени специално подготвени кадри и интервюта от филма на Георги Тошев, откъси от записи с гласа на легендарния актьор, предоставени от „Златен фонд“ на БНР. Същата вечер ще бъде връчена от вицепрезидента Илияна Йотова поредната „Стипендия на Ламбо“ със спомоществователството на фестивала „Сцена на кръстопът“, чийто създател е самият Стефан Данаилов.

В същия ден от 12:00 ч. ще бъде открита и фотоизложбата „Стефан Данаилов: личен архив. Непоказвани фотографии от личния му албум“.

Вижте и

Спектакълът и фотоизложбата по повод отбелязването на 80-годишнината от рождението на емблематичния артист е под патронажа на вицепрезидент Илияна Йотова и със съдействието на Министерството на културата.

Книгата „Стефан Данаилов. Игра на живот“ от Георги Тошев и филма „Ламбо от София“ (продуцент и сценарист Георги Тошев, режисьор Ема Константинова, консултант Росица Обрешкова, оператор Борис Пинтев) ще бъдат представени на 6 декември в кино „Одеон“ като част от националната програма „Стефан Данаилов на 80: години любов“.
Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре