Сега четете
“Маркет линкс”: Българите се доверяват повече на Костадин Костадинов, отколкото на Кирил Петков

“Маркет линкс”: Българите се доверяват повече на Костадин Костадинов, отколкото на Кирил Петков

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов събира по-голям процент доверие сред българите, отколкото премиера Кирил Петков. Това показват допитване на социологическата агенция „Маркет линкс“.

Проучването е проведено и финансирано от bTV и „Маркет линкс“. Проведено е сред лица над 18-годишна възраст от България. Реализирано е в периода 29 април – 8 май тази година чрез пряко интервю и онлайн анкета.Събраните резултати показват, че българското общество изпитва най-силно доверие към президента Румен Радев. Доверието към него е 48%, а недоверието – 33%. След държавния глава се нарежда бившият военен министър и служебен премиер Стефан Янев с 28% доверие и 72% недоверие.

На трето място е лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов с 22% доверие и 65% недоверие.

Четвърти е лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов с 19% доверие и 58% недоверие. След него е министър-председателят Кирил Петков със 17% доверие и 68% недоверие.

Шести е лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов със 17% доверие и 63% недоверие. Вицепремиерът и лидер на БСП Корнелия Нинова събира 16% доверие и 70% недоверие.

На предпоследно място в проучването е съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов с 11% доверие и 67% недоверие. На последно място е лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ с 10% доверие и 81% недоверие.

Вижте и

При институциите от януари до април доверието към Народното събрание е паднало от 22% на 8%. Доверието към правителството се е снижило от 36% на 15%.

80% от анкетираните заявяват, че не са удовлетворени от развитието на страната. 15% казват, че са удовлетворени. 35% изпитва разочарование от политическата ситуация, само 1% се чувствАко парламентарните избори бяха проведени днес, 22,9% от анкетираните биха гласували за ГЕРБ, 16,9% за „Продължаваме промяната“, 11% за БСП, 9,3% за ДПС, 8,6% за „Възраждане“, 7,4% за „Демократична България“ и 5,8% за „Има такъв народ“.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре