Първото българско списание, издадено от Константин Фотинов за пръв път…
Evergreen Talents 55+ е компания , чиято мисия е да подкрепя хората над 55 годишна възраст.
Снощи н тематична вечеря в ресторант Таланти, където шеф Коби Мизрахи, гост- готвач от Израел, президент на Израелския институт за приложно кулинарно изкуство и CEO на Компания за кулинарно консултиране приготви специално селектирани израелски ястия.
Той е тук по покана на Посолство на Израел имаше удоволствието да представи няколко вкусни традиционни ястия, които ще ви отведат директно в Израел.
Шеф Коби Мизрахи завършва Кулинарното училище „Тадмор“ в Израел. В годините на своето обучение той успоредно работи и като пилот✈️ в гражданската авиация. Но неговото желание да твори и обменя опит в областа на кулинарното изкуство, го отвежда във Франция, Швейцария, Италия и други европейски страни. Днес той е световно известен шеф, чието сърце❤️️ винаги бие за дома.
Дълги години Шеф 👨🍳Мизрахи работи като кулинарен мениджър и главен готвач за прекрасния хотел и ресторант „Ein Gedi“ в Израел. През 2004 г. той е избран за главен готвач на най-добрата кетъринг компания в Израел, където ръководи 150 готвача в 7 кухни. От 2007 г. до края на 7-годишния мандат на Президента на Израел Шимон Перес, Шеф Коби Мизрахи е готвач и мениджър на президентските събития. От 2009 година до днес той е представителен готвач на Министерство на външните работи на Израел и участва в различни дейности в Израел и по света. Шеф 👨🍳Мизрахи е бил главен готвач и мениджър на две от най-известните 😝кетъринг компании в Израел – Tame Ve Tsevah и Braf.
През 2010 г. Шеф Мизрахи създава доброволческата асоциация „Готвачи за деца в риск“. Той силно вярва в равенството между хората и в нуждата да живеем в мир 🐦 и се опитва да допринася за обществото по всички възможни начини.
Може да почетете повече за 4 степенното меню тук:
🔸Аперитив:
Чаша вино и вода
🔸Предястие
Йерусалимска пита със сусам
Печено рибно филе върху конфи от чушки
🔸Първо
Био (báladi) патладжани върху тахан и зехтин
Ситно нарязана израелска салата
Пържена бамя с кисело мляко и мента
🔸Основно
Печено пиленце пълнено с ориз, манголд и микс от подправки бахарат полято с чесново конфи и чери домати в зехтин
🔸Десерт
Медальони от кори за баница, пълнени с ядки в меден сироп
🔸First
Organic (báladi) eggplant on tahini and olive oil
Tiny chopped Israeli salad
Fried okra with yogurt and mint
🔸
Те бяха организиратори на страхотно безплатно събитие с един от най- добрите световни Шеф готвачи, а именно израелският Шеф Коби Мизрахи.
Шеф Коби Мизрахи завършва Кулинарното училище „Тадмор“ в Израел и е Шеф V степен. В годините на своето обучение той успоредно работи и като пилот в гражданска авиация. Неговата жажда за кулинарно обогатяване го отвежда във Франция, Швейцария, Италия и други европейски страни, за обмяна на опит в сферата на кулинарната култура. Днес той е световно известен шеф, чието сърце винаги бие за дома.
Дълги години Шеф Мизрахи работи като кулинарен мениджър и главен готвач за прекрасния хотел и ресторант „Ein Gedi“ в Израел. През 2004 г. той е избран за главен готвач на най-добрата кетъринг компания в Израел, където ръководи 150 готвача в 7 кухни. От 2007 г. до края на 7-годишния мандат на Президента на Израел Шимон Перес, Шеф Коби Мизрахи е готвач и мениджър на президентските събития. От 2009 година до днес той е представителен готвач на Министерство на външните работи на Израел и участва в различни дейности в Израел и по света. Шеф Мизрахи е бил главен готвач и мениджър на две от най-известните кетъринг компании в Израел – Tame Ve Tsevah и Braf.
Кратко видео:
Ше Мизрахи създава през 2010 г. Доброволческата асоциация „Готвачи за деца в риск“. Силно вярващ в равенството между хората и в нуждата да живеем в мир Шеф Мизрахи се опитва да допринася за обществото по най-всички възможни начини.
Каква е вашата реакция?
Първото българско списание, издадено от Константин Фотинов за пръв път през 1844 г. в гр. Смирна (дн. Измир). С него е поставено началото на българския периодичен печат. На 1 април 2013-та година, 169 години след началото на първото издание на списание „Любословие”, поставяме началото на неговото онлайн издание