Сега четете
Швейцарец след 12 години отново печели големия кристален глобус в алпийските ски

Швейцарец след 12 години отново печели големия кристален глобус в алпийските ски

Марко Одермат е големият шампион в алпийските ски през сезона, печелейки Големия кристален глобус.

Швейцарецът си осигури първото място в генералното класиране през сезона с оставащи три състезания до неговия край.

Одермат завърши на второто място в днешното спускане в Куршавел (Франция), което му бе достатъчно да обезсмисли битката за Големия крастален глобус.

По този Одермат се превърна в първия Швейцарец с Голям кристален глобус от 2010-а насам, когато победител в генералното класирането стана Карло Янка.

В този период алпийските ски бяха белязани от терора на Марсел Хиршер, който триумфира в Световната купа в осем поредни сезона.

Преди началото на неговата доминация Големият кристален глобус спечели хърватина Ивица Костелич, а в последните два сезона №1 бяха Александер Аамод Килде от Норвегия и французина Алекси Пентюро.

Вижте и

В историята на Световната купа в алпийските ски, 24-годишният Одермат е петият швейцарец, който се поздравява с крайния успех.

Днес в Куршавел той завърши на второ място след австриеца Винс Крихмайр. Това му позволи да събере 1459 точки в генералното класиране, като в оставащите три състезания Одермат няма как да бъде достигнат от норвежкия си преследвач Александер Аамод Килде.

За Одермат сезонът бе белязан и от олимпийското злато в гигантския слалом от игрите в Пекин. Очаква се той да спечели и Малкия кристелн глобус в същата дисциплина.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре